Älä koskaan anna valtaa nettikäyttäjille: Satojen miljoonien tutkimusalukselle äänestettiin erittäin urpo nimi

Verkkokäyttäjät ovat ennenkin osoittaneet kieron huumorintajunsa avoimissa äänestyksissä, mutta Ison-Britannian Natural Environment Research Council ei tätä ottanut huomioon järjestäessään tuoreen äänestyksensä. Tavoitteena oli löytää nimi 200 miljoonaa puntaa maksavalla tutkimusalukselle, ja niinhän siinä kävi, että voittava ehdotus on todella urpo.

Äänestyksen voittoon kohosi nimittäin nimi RSS Boaty McBoatface, joka sai yli 124 000 ääntä. Toiseksi sijoittunut nimiehdokas RSS Poppy-Mai sai vain reilut 34 000 ääntä. Alunperin BBC:n radiojuontaja James Handin ehdottama nimi alkoi kiertää viraalina, mikä sai pahimmillaan koko NERC:n sivuston kaatumaan.

Rakenteilla olevan tutkimusaluksen on määrä korvata kaksi vanhempaa alusta ja keskittyä mannerjäätikön, merivirtojen ja arktisten eläinten tutkimukseen osana British Antarctic Survey -hanketta.

Kaikeksi onneksi kilpailun järjestäjillä 0li niin paljon järkeä, että he säilyttivät itsellään lopullisen päätäntävallan laivan nimeämiseen. Niinpä tutkimusaluksen nimeksi ei todennäköisesti tule Boaty McBoatface, vaikka nimi onkin typeryydessään mahtava.

Muita hyviä nimiehdotuksia olivat muun muassa It’s Bloody Cold Here, Usain Boat, sekä What Iceberg? Äänestystulokset näet täältä. Asiasta uutisoi BBC.