Alkaako tästä alamäki? – World of Warcraft menetti miljoonia tilaajia

World of Warcraftin pelaajamäärät putosivat alemmas kuin ne ne olivat ennen tuoreimman laajennuksen julkaisua.

Viime vuoden marraskuussa ilmestynyt lisäosa Warlords of Draenor oli menestys siinä mielessä, että se toi World of Warcraftille runsaasti lisää pelaajia. Maksullisen MMORPG:n pelaajamäärä nousikin sen myötä jälleen yli 10 miljoonaan – mutta vain hetkeksi.

Nyt PC Gamer nimittäin raportoi, että maailman suosituin maksullinen verkkoroolipeli on menettänyt alkuvuodesta peräti kolme miljoonaa pelaajaa. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tilaajamäärä on romahtanut 7,1 miljoonaan.

Merkittävintä tässä on se, että lukema on pienempi kuin ennen uuden laajennuksen julkaisua. Activision on julkaistujen lukujen yhteydessä vakuutellut, että tämä kehitys ”vastaa heidän kokemustaan aiempien laajennusten kanssa,” ja kiirehtinyt muistuttamaan, että ”World of Warcraft on edelleen tilauspohjaisten MMORPG-pelien numero yksi.”

Pelaajamäärän romahdukseen on saattanut PC Gamerin mukaan vaikuttaa Warlords of Draenorin mukanaan tuomat tekniset ongelmat, jotka liittyivät julkaisun yhteydessä etenkin kuormittuneisiin servereihin. Activision joutui tuolloin pyytelemään anteeksi pelaajilta ja lahjoittamaan hieman ilmaista peliaikaa hyvitykseksi.

Jää nähtäväksi, tuleeko tilaajamäärien lasku jatkumaan vai onnistuuko hiljattain kymmenen vuotta täyttänyt World of Warcraft joko tuomaan vanhat pelaajat takaisin tai houkuttelemaan uusia. Seuraava lisäosa saattaa näytellä keskeistä roolia ainakin vanhojen pelaajien palauttamisessa.

Lisää luettavaa