Logitechin uusi kompakti ja matalaprofiilinen näppäimistö tarjoaa monipuoliset toiminnot

Uusi TKL-pelinäppäimistö.

25.06.2024

Kompakti, langaton ja matalaprofiilinen Logitech G515 LIGHTSPEED TKL -pelinäppäimistö on nimensä mukaisesti TKL-muotoiltu eli siitä puuttuu erillinen numeronäppäimistö. Tämä tekee helposti mukana kulkevasta pelilaitteesta lyhyemmän, jolloin se voidaan helposti kääntää pelaamisen kannalta ihanteelliseen käyttöasentoon. Tämä sointuu täydellisesti yhteen tyylikkään ja käsien alla miellyttävältä tuntuvan matalaprofiilisen muotoilun kanssa. Hillityn ja litteän muotoilun lisäksi näppäimistön sisuksiin kätkeytyy valtava määrä kehittyneitä toimintoja.

Lyhyempi painallusvaste välittyy peliin nopeampina toimintoina, joita ehtii näin tekemään entistäkin enemmän. Tästä on hyötyä erityisesti kiivastempoisissa peleissä. Matalaprofiilinen muotoilu ja kevyt painallusvaste tekevät myös kirjoittamisesta mukavampaa.

”Logitechin ikoninen G915-pelinäppäimistö toi aikoinaan matalaprofiilisuuden osaksi pelaamista. G915 tulikin tunnetuksi vaikuttavasta laadustaan, huipputason suorituskyvystään ja ensiluokkaisesta muotoilustaan. G515 jatkaa samalla matalaprofiilisen muotoilun polulla, mutta vie ominaisuudet aiempaa pidemmälle”, kommentoi Logitech G:n tuotejohtaja Arnaud Perret-Gentil. ”G515-mallin myötä olemme laajentaneet matalaprofiilisen näppäimistön käsitettä ja sisällyttäneet konepellin alle viimeisimpiä teknologisia innovaatioitamme. Näitä ovat langaton LIGHTSPEED-tiedonsiirto, LIGHTSYNC-valaistustekniikka ja KEYCONTROL-näppäinmekaniikka, jotka kaikki osaltaan tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia monipuoliseen PC-pelaamiseen.”

Matalan muotoilun ja lyhyen painallusvasteen ansiosta Logitech G515 mahdollistaa äärikevyet ja huippunopeat painallukset kaikenlaisissa peleissä. Korkeutta näppäimistöllä on vaatimattomat 22 millimetriä, joten myös ranteet saavat levätä näppäimistön päällä loivassa käyttökulmassa. Näppäinkytkimet aktivoituvat jo 1,3 millimetrin painalluksella ja painallussyvyyttä on vaivaiset 3,2 millimetriä. Tämä on huomattavasti perinteisiä näppäinkytkimiä vähemmän. Tämä myös tekee pelaamisesta kevyempää, mikä vähentää käytöstä koituvaa rasitusta.

PBT-näppäinhatut on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, mikä tekee näppäinten painalluksesta miellyttävää ja sujuvaa. Painikkeet on ympäröity melua vähentävällä vaahtopehmusteella ja kytkinosat tehdasliukastettu. Näin käyttö on myös miellyttävän hiljaista.

Näppäimistössä hyödynnetään myös Logitechin uutta KEYCONTROL-teknologiaa, joka mahdollistaa näppäinten monipuolisen räätälöinnin. Sen avulla jokaiseen näppäimeen voidaan määrittää jopa 15 eri toimintoa sekä erilaisia makro- ja äänitoimintoja. Myös valotehosteet ja erilaiset näppäinyhdistelmät ovat käytettävissä käyttäjän tarpeen mukaan. Jopa kokonaisen näppäinkartan toiminnot voidaan muuttaa vain yhdellä painalluksella. Näin pelaaja voikin määritellä näppäimistöön kokonaisen joukon erilaisia pelikohtaisia näppäinasetuksia.

Monipuolisen räätälöitävyyden ansiosta Logitech G HUB -ohjelmisto mahdollistaa täydellisen itseilmaisun ja hallittavuuden koko Logitech G -laiteperheen laajuudella. Lisäksi omia näppäin- ja toimintomäärityksiä voidaan jakaa myös muiden käyttäjien kesken.

Kätevä 2:1 LIGHTSPEED -paritusjärjestelmä mahdollistaa jopa kahden erillisen langattoman laitteen liittämisen yhteen Logitech G LIGHTSPEED -vastaanottimeen. Esimerkiksi Logitech G502 X PLUS -pelihiiri voidaan liittää samaan vastaanottimeen ja näin vapauttaa koneesta ylimääräinen USB-liitäntä muuhun käyttöön.

Näppäimistön LIGHTSYNC-valaistustekniikka mahdollistaa jopa 16,8 miljoonan värin käytön erilaisin valo- ja väriyhdistelmin näppäimistön painikkeissa. Myös valaistuksen asetuksia voidaan muuttaa G HUB -ohjelmistolla. Näppäimistö toimii langattomasti sekä LIGHTSPEED- että Bluetooth-tekniikalla, joiden ohella näppäimistöä voidaan käyttää myös langallisesti USB-C-johdolla. Yhdellä latauksella näppäimistöstä riittää virtaa jopa 36 tunnin käyttöön.

Logitech G515 -pelinäppäimistö on saatavana heti mustana ja valkoisena taktiili- ja lineaarikytkimillä hintaan 149 euroa.

Lisää luettavaa