IP-osoitteen jäljitys paljasti: Joku Vatikaanissa pelaa futispelin piraattiversiota!

14.11.2013

Segan pelikehittäjät halusivat selvittää, kuinka paljon heidän pelistään liikkuu piraattiversioita. Niinpä he lisäsivät viime vuoden Football Manager -peliin koodin, jolla he voivat jäljittää piraattikopioiden pelaajien IP-osoitteita.

Tulokset julkistettiin London Games Conferencessa, ja mukana oli myös yllätyksiä. Ensinnäkin pelistä on Kotakun mukaan liikkeellä peräti 10 miljoonaa piraattiversiota, ja eniten piraatteja liikkui Kiinassa, Portugalissa ja Turkissa.

Erikoinen yllätys oli, että Italiaan jäljitetyistä yli puolesta miljoonasta IP-osoitteesta yksi tuli suoraan Vatikaanista. Maailman pienimmän valtion väkiluku on vain reilut 800, joista yli puolella on valtion kansalaisuus. Vatikaanin kansalaisuus on lisäksi virkaan sidottu, joten on sangen todennäköistä, että joku katolisen kirkon virkamiehistä haaveilee futisjoukkueen manageroinnista.

Firman arvion mukaan menetetyt myynnit olivat noin 3,7 miljoonaa dollaria, mikä laskettiin realistisesti olettaen, ettei jokainen piraattiversio vastaa myytyä kappaletta. Piraattiversioita pelaavat toki monet sellaisetkin, joilla ei olisi mitään aikomusta ostaa peliä.

Lisää luettavaa