DeviantArt-Sonicit pääsevät peleihin – faneilta kaksijakoinen reaktio!

Sonic tulee taas. Tällä kertaa Sonic Team jättää uusien hahmojen luomisen pelaajien vastuulle.

17.05.2017

Segan vanha maskottisiili Sonic on tulossa jälleen, nyt pelinä on Sonic Forces. Pelaajien annetaan tällä kertaa luoda oma kumppaninsa Sonicille ja Eurogamerin mukaan pelihahmon voi luoda sudeksi, jänikseksi, kissaksi, koiraksi, karhuksi, linnuksi tai tietenkin siileksi. Jokaisella hahmotyypillä on tietenkin omat ominaisuutensa ja niin edelleen. Trailerin perusteella Sonic Forces tulee yhdistelemään vanhoja 2D-tasoloikkakenttiä modernien 3D-vauhtikenttien kanssa.

Peli on tulossa PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille sekä PC:lle. Tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole, mutta ilmeisesti peli on tarkoitus puristaa kasaan tämän vuoden joulusesonkia varten.

Sonic-fanitus on erityisen vahvaa taidesivusto DeviantArtissa, missä pelkällä ”Sonic”-hakusanalla löytää lähes 2 000 000 mainintaa vauhtisiilistä. Suurin osa näistä on erilaisia fanitaideteoksia, joissa käyttäjät ovat luoneet omia hahmojaan Sonicin tyyliin.

DeviantArt-yhteisö on ottanut uutisen vastaan kustomoitavista hahmoista huomattavan kaksijakoisesti. Osa käyttäjistä on luonnollisesti innoissaan, että pääsevät vihdoin pelaamaan itse kehittämillään hahmoilla. Toisessa leirissä taas kritisoidaan sitä, että eläinvaihtoehtoja on vain seitsemän. Sen lisäksi huolta aiheuttaa käyttäjien oma havainto toisten fanien luomien hahmojen heikkoudesta.

Esimerkiksi käyttäjä WeatherUS1549 epäili trailerin nähtyään omien hahmojensa laatua ja kertoi vihaavansa muiden käyttäjien keksimiä, liian täydellisiä hahmoja. Toisaalta käyttäjä KivaHoloTitan olisi toivonut lepakoiden pääsevän kustomoitujen eläimien listalle ja pelkää Sonic Forcesin olevan pelinä samankaltainen floppi kuin esimerkiksi Sonic Boom: Rise of Lyric.

Sonic-fanit ovat hyvin mielenkiintoinen ryhmä. Toisaalta luulisi heidän pomppivan riemusta, kun Sega antaa kerrankin uusien hahmojen luonnin pelaajilleen, mutta siihenkään ei lopulta olla tyytyväisiä. Kun ei pääse edes tekemään lepakko-Sonicia.

Lisää luettavaa