Tarkka-ammuntaklassikko luo nahkansa uudestaan – arvostelussa Sniper Elite V2 Remastered

Sniper Elite V2 Remastered pakkaa samaan pakettiin graafisesti ehostetun Sniper Elite V2:n, sen lisäosat ja pussillisen muita ominaisuuksia. Remasteroitu snaippausklassikko julkaistaan muiden konsoleiden ja PC:n lisäksi myös Nintendo Switchille. Tuoko uudistunut ilme tarpeeksi imua seitsemän vuotta vanhalle pelille?

Toisen maailmansodan loppumetrit häämöttävät, mutta Yhdysvalloilla on vielä yksi operaatio jäljellä. Natsien älykkäät tiedemiehet ovat kultaakin arvokkaampia, joten OSS:n (CIA:n edeltäjä) luutnantti Karl Fairburnen tehtävänä on jäljittää legendaarisen V2-ohjuksen suunnittelijat. Vastassaan snaippaajasankarilla ovat natsien lisäksi Neuvostoliiton pahat pojat.

Sniper Elite V2 Remasteredin juoni ja sen luoma ilmapiiri ovat lähinnä mukavia mausteita, sillä pelissä ja koko pelisarjassa tärkeintä ovat tarkka-ampuminen, hiiviskely ja strategisesti sijoitetut miinat. Jos puusta haluaa pitkälle, mielipuolinen räiskintä on syytä vaihtaa yritysten ja erehdysten muodostamalle opinpolulle. Vaikka kyseessä ei ole vapaa maailma, on etenemisessä mukavasti erilaisia vaihtoehtoja tarjolla. Tallennuspisteet eivät odota joka nurkan takana, joten Sniper Elite V2 Remastered nostattaa sopivasti hikikarpaloita otsalle.

Sniper Elitet ovat tunnettuja ballistiikoistaan, jossa snaippauksen osumatarkkuuteen vaikuttavat esimerkiksi ampumaetäisyyden huomioon ottaminen ja tähtäyksen tarkkuuteen vaikuttava hengitys. Pelisarja on kuitenkin epäilemättä tunnettu suurimmaksi osaksi groteskeista animaatioistaan, kun pelaaja sattuu osumaan vihollista päähän tai muuten kuolettaviin kehon kohtiin. Vihollisen sisälle näkee röntgenkuvan tapaan animaatioiden aikana samalla kun luoti tuhoaa kallon ja luuston osien ohella sisälmyksiä. Tehokeino on jopa huvittavan raaka, mutta samalla onnistumisen elämyksiä tuottava. Remasteroidussa versiossa tappoja voi juhlia uudella valokuvaominaisuudella, jolla voi ikuistaa roisimmat hetket haluamastaan kuvakulmasta ja Instagram-henkisillä filttereillä varustettuna.

Nintendo Switch ei pääse nauttimaan muiden alustojen 4K-, HDR- tai 60fps-silmäkarkeista, mutta tästä huolimatta Sniper Elite V2 Remastered näyttää varsin nätiltä sekä television että Switchin omalla ruudulla. Pelaaminen jouhevana kannettavana versiona on toisaalta miellyttävä ominaisuus jo itsessään, jota muilla alustoilla ei ole tarjota. Visuaalisesti parannusta on vuoden 2012 alkuperäiseen versioon verrattuna erityisesti ympäristöjen monipuolisuudessa. Testattavana ollut Switch-versio näytti tosin hahmoiltaan ja niiden animoinniltaan hiukan vanhahtavalta. Switchin liikkeentunnistusohjaus on kuitenkin Nintendon konsolin yksinoikeusominaisuus, eikä yhtään hassumpi sellainen. Snaippaamiseen tulee liikkeentunnistuksella autenttista fiilistä ja herkkyyttä hienosäätämällä tähtäämisestä muodostuu yllättävänkin toimivaa.

Ääninäyttely ei ole erityisen loisteliasta, kun vastapuolen sotilaiden geneerinen dialogikin lähinnä toistaa itseään. Äänten miksauksessa on menty piikkilanka-aidan matalammalta puolelta, sillä kaukana juoksevien sotilaiden äänet kuuluvat välillä hölmön kovalla volyymillä. Pelin ikä on edelleen havaitavissa sekä grafiikassa että äänissä. Riippuu pelaajasta, onko tämä vika vai ominaisuus.

Verkkopeliin ei julkaisua edeltävänä aikana riittänyt vielä kanssa- tai vastapelaajia. Switchillä moninpelaajia voi olla yhdessä pelissä kerrallaan kahdeksan, kun taas paikallisessa langattomassa verkossa tilaa on neljälle. Muilla alustoilla verkkomoninpelaajien määrä on tuplasti enemmän. Sniper Elite V2 Remastered sisältää originaalin version kaikki ladattavat lisäsisällöt, kuten Challenge-moodissa pelattavan Hitlerin tappo-operaation.

Jos Sniper Elite -sarja on jäänyt aiemmin paitsioon samaan aikaan kun viihdyttävälle ammuntapelille olisi sopiva aukko pelikirjastossa, Sniper Elite V2 Remastered on varsin oiva valinta tarpeeseen. Switchin omistajille suositus nousee vielä useammalla potenssilla, sillä tätä genreä ei Nintendon konsolilla ole liikaa nähty.

Sekä siksi, että sängyssä snaippaaminen on yllättävän mukavaa!

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Switch (testattu), Xbox One, Xbox One X
Ikäraja: PEGI 16 (väkivalta)