Risteävät polut – arvostelussa Resident Evil 4 : Mercenaries & Separate Ways DLC

Neljännen Resident Evilin erinomaisen uudelleentulkinnan ensimmäiset lisäsisältöpaketit ovat vihdoin täällä.

27.10.2023

Neljännen Resident Evilin uudelleenversiointi oli erinomainen julkaisu. Myös teoksen pc-versio on päivitysten myötä kaikin puolin onnistunut käännös. Nyt pakettiin on tullut tarjolle kaksi lisäsisältökattausta, joista toinen on ilmainen ja toisen hankkiakseen joutuu hieman löystyttämään kukkaron nyörejä. Kummallekin laajennuksista on onneksi helppo antaa Tiltin virallinen hyväksyntä.

Ensimmäisenä linjoille saapunut Mercenaries lisää teokseen useista sarjan aiemmista osista tutun pistejahtiin keskittyvän lisäpelimuodon. Muun muassa Leonilla, Luisilla ja Krauserilla olisi tarkoitus kerätä mahdollisimman mittava pistesaldo. Pojoja ansaitaan listimällä vihollisia eri tavoin mahdollisimman nopeasti ja poimimalla kentistä erilaisia bonuskilkkeitä. Vaikka tarjolla onkin vain neljä pääkampanjasta tutuille alueille sijoittuvaa karttaa, on niistä jokainen varsin onnistunut ja hyvin suunniteltu.

Kaikilla hahmoilla on omat erikoiskykynsä ja asearsenaalinsa. Valittu pelihahmo määrittää myös pitkälti millä tavoin toimintaa kannattaa lähestyä, sillä osa hahmoista keskittyy lähitaisteluun räiskeen sijaan. Tehtäville on asetettu aikaraja, joskin tyylikkäästi ja tehokkaasti pelaamalla kelloon voi kartuttaa varsin mittavat määrät lisäsekunteja. Pääpelin erinomaiset asemekaniikat pääsevät framille onnistuneesti tarinakampanjan raameista irtauduttaessa ja räime on erityisesti lyhyissä sessioissa varsin maistuvaa. Huippupisteet kaikissa kentissä tietyillä hahmoilla saavuttamalla on myös mahdollista avata pieniä ja vähän suurempia bonuksia. Kovinkaan pitkäikäistä iloa palkkasoturointi ei varsinaisesti ole, mutta ilmaiseksi paketiksi tarjolla on varsin passeli kattaus hupia.

Muutama päivä Mercenariesin jälkeen linjoille puskettu Separate Ways on alkuperäisen Resident Evil 4:n tiettyjen painosten mukaan paketoidun lisäkampanjan reipas uudelleentulkinta. Alkuperäisen tapaan tälläkin kerralla pääroolissa häärii sarjan mystinen salainen agentti Ada Wong. Uusioversio neiti Wongin agenttiseikkailusta on alkuperäiseen verrattuna huomattavasti laadukkaampi ja mittavampi kokonaisuus. Laajennus onnistuu myös täydentämään hienosti pääpeliä sekä povaamaan Capcomin uusiosarjan mahdollista jatkoa hienovaraisesti.

Separate Ways tapahtuu samanaikaisesti julkaisun pääkampanjan kanssa. Sivutarinan Adan ja pääjuonen Leonin tiet risteävät useaan otteeseen seikkailujen aikana ja molemmat täydentävät toistensa juonikaaria onnistuneesti. Kaaripotkuistaan ja painiotteistaan tunnetun toimintasankari Leonin sijaan Ada on kissamaisen ketterästi ympäriinsä kiipeilykoukkupyssynsä avulla sinkoileva salainen agentti. Neiti Wongin asearsenaaliin kuuluu myös muutamia täysin uusia tuttavuuksia, joten pääpelin mekaniikat kuin omat taskunsa tunteva konkarikin joutuu totuttelemaan uuden hahmon erikoisuuksiin hetken aikaa.

Kampanja on toteutettu pääpelistä tutuin todella korkein tuotantoarvoin. Se on kaikin puolin edellistä versiotaan hiotumpi ja harkitumpi kokonaisuus. Seikkailu tuo myös vihdoin Resident Evil -sarjan uusiosaagaan mukaan muutamia fanien rakastamia suosikkihahmoja. Samalla se pohjustaa tietä jo varmasti kehityksessä olevalle sarjan viidennen osan uusioversiolle. Reippaalla kuuden tunnin kestollaan se on myös ehdottomasti kymmenen euron pyyntihinnan arvoinen. Mukavana bonuksena maksullisen lisäsisällön hankkimalla saa myös muutaman lisähahmon Mercenaries-moodiin.

Erinomaisella maksullisella ja maksuttomalla paketilla laajennettu Resident Evil 4 on aiempaakin iskevämpi kokonaisuus. Hinta-laatusuhteeltaan tarjolla on erinomainen setti arcadetyylistä räiskintää ja mestarillisesti rakennettua tarinasisältöä. Kumpaakin laajennusta on helppo suositella kaikille pääpelin jo läpäisseille.

Saatavilla: PC (testattu), PS5, Xbox Series X|S

YHTEENVETO:
***** / *****
Jo ennestään loistavan julkaisun laajennuspaketit nostavat panoksia entisestään. Laajennukset tarjoilevat maittavan kattauksen räiskintää ja tarinavetoista seikkailua. Korkeilla tuotantoarvoilla ja alhaisella hintalapulla varustettua sisältösettiä on mahdoton olla suosittelematta pääteokseen tykästyneille kauhutoimintafaneille.

Käytetyt arvostelukoneet:

Tehokone “Beast”
Prosessori: AMD Ryzen 7 7800X3D
Keskusmuisti: 32 Gt 6 000 MHz DDR5
Näytönohjain: Nvidia RTX 4070 Ti 12 Gt OC

AMD-kone “Beauty”
Prosessori: AMD Ryzen 5 5600
Keskusmuisti: 32 Gt 3 600 MHz DDR4
Näytönohjain: AMD Radeon 7600

Intel-kone “Temptress”
Prosessori: Intel Core i5 12600K
Keskusmuisti: 32 Gt 3 200 MHz DDR4
Näytönohjain: Intel Arc 770

Lue lisää Tiltin arvostelukoneista täältä.

Espanjan syrjäseuduilla tunnettiin hyvin loru: jos ei tule kakkia, ota Levolaccia.

Lisää luettavaa