Pienelle pelipöydälle – arvostelussa HyperX Alloy Origins 65

Suosikkinäppäimistö uudessa koossa.

30.09.2022

HyperX on julkaissut Alloy Origins -näppäimistöjä moneen makuun. Tiltin sivuilla näistä suosituista lankuista on tätä ennen arvosteltu Alloy Origins Core ja Alloy Origins 60. Uusi Alloy Origins 65 sijoittuu kooltaan edellisten välimaastoon.

Ilman liitäntäjohtoa tasan 800 grammaa painava Alloy Origins 65 on kooltaan 31,5 cm * 10,55 cm. Näin ollen se vie pöydältä vain hieman enemmän tilaa kuin nuolinäppäimistötön Alloy Origins 60 (29,6 cm * 10,55 cm). Lisäkoon mukana tulevat näppäimet ovat kuitenkin monille ylimääräisten millimetrien arvoisia.

Paketti sisältää itse näppäimistön lisäksi siihen liitettävän punotun USB-A-USB-C-johdon, näppäimien irroitustyökalun sekä vaihdettavat punaiset ESC- ja välilyöntinäppäimet.

Lentokonealumiinirunkoinen Alloy Origins 65 asettuu pöydälle kolmeen eri kulmaan. Jyrkin asettaa näppiksen melkoiseen kenoon keskimmäisen sisältäessä kaikista pienimmät kumitassut; niilläkin tosin näppäimistö pysyi oikein kiltisti paikoillaan.

Lankku on jämerä kuin mikä. Toki jo sen paino kertoo mistä on kyse, mutta siitä huolimatta jykevyyttä ei voi kehua liikaa. Voimakasta kestävyyttä uhkuva ulkomuoto on myös silmille miellyttävä pienien ja kulmista pyöristettyjen reunojen ansiosta.

Oman ripauksensa ulkonäköön antaa myös paljastettujen kytkimien RGB-valaistus. Värimaailmaa säädetään Ngenuity-softalla, jolla hoidetaan myös firmispäivitykset ja hallitaan pelitilan asetukset. Viidellä eri kirkkaustasolla varustettu valaistus ei ole voimakkaimmillaankaan mitenkään päällepäsmäröivä, mutta hämärässä ympäristössä sen kauneus herättää huomion.

80 miljoonaa painallusta kestävissä näppäimissä on hento mutta selkeän karhea pinta. Sormet eivät lipsuilleet PBT-hattujen päältä vaikkei näppäimien muotoilu syvimmästä päästä olekaan. Sekä 45 gramman painamisvoimakkuus että 1,8 millimetrin toimintapiste tuntuivat juuri passeleilta näppiksessä oleville lineaarisille HyperX Red -kytkimille. Tällä onkin todella ilo pelata ja naputella tekstiä.

Koska tiiviissä ja viisirivisessä lankussa on runsaasti Fn-näppäimen kautta naputettavia toimintoja on harmi, etteivät nämä näppäimien etusivuun isketyt merkit ole läpivalaistuja. Vaatiikin hieman muistin harjoittamista, että onnistuu pimeässä osumaan media-, printscreen- tai muuhun toimintopainikkeeseen.

HyperX Alloy Origins 65 on erinomainen näppäimistö. Näppäilyt menevät luotettavasti perille ja lankussa on ihailtavan jämerä yleisfiilis. RGB-valaistus voisi olla hieman voimakkaampi ja erikoismerkit läpivalaistuja, joten täysin puhtailla papereilla ei selvitä. Muutoin tämä on kuitenkin loistava niin pelaamiseen kuin muuhunkin naputtelemiseen.

HyperX Alloy Origins 65 maksaa noin 120 euroa.

YHTEENVETO:
**** / *****
Luotettava ja vankka kuusvitonen sellaista halajavalle.

Paketti sisältää vispilän. Ilmeisesti sillä on tarkoitus leipoa uudet näppäinhatut.

Lisää luettavaa