Se viriilimpi kuusikymppinen – arvostelussa HyperX Alloy Origins 60

HyperX paketoi suositun Alloy Origins -näppäimistönsä pienemmille pelipöydille mahtuvaksi.

22.03.2021

Aina ei ole tilaa täysimittaiselle näppäimistölle. Toisaalta kaikilla ei ole sille tarvettakaan. 29,6 cm leveä ja 10,55 cm syvä Alloy Origins 60 on HyperX:n ratkaisu pientä näppäimistöä kaipaaville.

60-näppäimistöistä puuttuu erilliset numeronäppäimet. Ne ovat myöskin viisirivisiä, sillä tavallisissa näppäimistöissä oleva lähinnä funktionäppäimistä koostuva rivi loistaa poissaolollaan. Näin ollen näppäimistö on vain noin 60% normaalinäppäimistöjen koosta, minkä vuoksi malleista puhutaan niin sanottuina kuusikymppisinä.

1,8-metrisellä irroitettavalla USB-C-liitäntäjohdolla varustettu Alloy Origins 60 on pienestä koostaan huolimatta näyttävä tapaus. RGB-valaistun näppiksen paino on kunnioitettavat 740 grammaa ilman kaapelia. Testeissä se pysyi nätisti paikoillaan pohjassa olevien kumitassujen avittamana. Näppäimistön saa kolmen, seitsemän ja yhdentoista asteen kulmaan, joten säätövaraa on riittävästi.

HyperX:n omilla mekaanisilla Red-kytkimillä varustetun näppäimistön runko on valmistettu lentokonealumiinista. Kokonaisuus tuntuu jämerältä sekä kestävältä. Irroitettava kaapeli ja kompakti koko tekevät näppiksestä myös helposti kuljetettavan esimerkiksi pelireissuja ajatellen.

Oikean alanurkan FN-näppäimen avulla pääsee käsiksi muun muassa muutoin puuttuviin funktio- ja nuolinäppäimiin. Etenkin nuolinäppäimien käyttäminen luonnistuu varsin nopeasti asettamalla oikean käden pikkurillin FN-näppäimelle. Kyseisen näppäimen takaa avautuu myös media- ja profiilitoiminnot. Ainoa harmi on se, ettei näitä näppäimien etusivuun iskettyjä erikoistoimintomerkkejä ole läpivalaistu; pimeässä niiden hahmottaminen onkin melkoisen haastavaa.

Varsinainen naputtelufiilis Alloy Origins 60:llä on hyvä. Näppäimissä on sopivan karhea tuntuma ja niiden painamisvoimakkuus (45 g) on miellyttävä. Komennot menevät perille luotettavasti ilman minkäänlaisia haamupainalluksia. Nopeasti päälle asetettava ”pelitila” poistaa Windows-näppäimen sekä muut käyttäjän haluamat näppäinyhdistelmät käytöstä, mikä onkin omiaan estämään kiivaiden pelisessioiden tuoksinassa tapahtuvia mokia. Pienen pöytätilan pelinäppäimistönä Alloy Origins 60 palvelee erinomaisesti, mutta se on hyvän tuntuinen myös tavallisessa kirjoittamisessa.

Näppiksen näyttävyyttä säädetään Windowsin HyperX NGENUITY -sovelluksella. Näppikseen voi tallentaa kolme erilaista valotehostetta, jotka ovat säätämisen jälkeen käytettävissä myös silloin, kun laite on kiinni esimerkiksi PlayStation- ja Xbox-sarjan konsolissa. Kuten muissakin HyperX:n RGB-näppäimistöissä, valoanimaatiot ovat villejä ja huomiota herättäviä. Mukana tulee myös vaihdettavat välilyönti- ja ESC-näppäimet pientä lisäehostusta varten.

HyperX Alloy Origins 60 on kuusikymppisten sarjassa erinomainen tuotos. Riittävän ryhdikäs paino ja viimeisen päälle laadukkaan oloinen kuosi hyvien RGB-valojen kera tekevät näppäimistöstä erittäin houkuttelevan. Miellyttävä näppäintuntuma ja hyvät kallistuskulmat viimeistelevät kokonaisuuden. Hintaa on runsaasti, mutta luvatulla 80 miljoonan painalluskestolla käyttöikääkin on enemmän kuin riittävästi.

HyperX Alloy Origins 60 maksaa noin 160 €.

Ei, vasemmassa alanurkassa ei ole pullonavaaja. Älä kokeile.

Lisää luettavaa