Vapise, Evolve! – Tämä kauhua ja moninpeliä yhdistelevä indie-peli voi viedä paikkasi

Alpha-testauksessa oleva The Flock ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

Helmikuun alulla ilmestynyt Evolve tarjoili asymmetristä moninpeliä, jossa yksi viidestä pelaajista pelasi hirviöllä ja muut hirviön metsästäjillä. Hyvin samankaltainen ajatus on kehitteillä olevassa indie-peli The Flockissa, mutta konsepti ja tunnelmallinen ulkoasu näyttävät onnistuvan paremmin.

Indiestudio Vogelsapin kehittämä The Flock sijoittuu pimeään rauniokaupunkiin, jossa liikkuu neljä metsästäjää. Yksi heistä löytää salaperäisen artifaktin ja muuttaa sen avulla muotoaan. ”Hirviöksi” muuttuneen pelaajan tehtävä on aktivoida raunioiden seasta löytyviä muinaisia artifakteja, muiden tehtävä on metsästää hänet käsiinsä. Kaikenlisäksi koko hippa käydään pimeydessä, jota halkoo vain hirviöpelaajan kantama valokeila – ja sehän on tietysti hengenvaarallinen muille metsästäjille.

Kauhun ja moninpelin yhdistäminen kuulostaa kunnianhimoiselta ja omaperäiseltä idealta, ja kuten alla oleva trailerikin osoittaa, myös visuaalinen puoli on hyvin hanskassa. The Flock on parhaillaan suljetussa alpha-testauksessa ja sen pitäisi ilmestyä PC:lle myöhemmin tänä vuonna. Pelistä raportoi Destructoid.

Lisää luettavaa