The Witcher 3: Wild Huntin tunnelman saa helpolla kikalla kolmanteen potenssiin – Ja se toimii kaikilla julkaisualustoilla

02.06.2015

The Witcher 3: Wild Hunt on ollut markkinoilla nyt parin viikon ajan. Jo nyt on selvää, että kyseessä on mestariteos ja peli, josta tullaan puhumaan vuosien päästäkin tunnelmallisten roolipelien virstanpylväänä.

Tiltin verkkotoimitus keksi erään pelisession aikana keinon, miten pelin tunnelman saa entistäkin autenttisemmaksi roolipelikokemukseksi. Keino on yksinkertainen. Harva välttämättä on huomannut, miten pelin alkuvalikossa pelaajien ääninäyttelijöiden kieltä voi vaihtaa. Normaalistihan pelit pelataan oletuksellisesti englanniksi, mutta kokeilkaapa vaihtaa pelin ääninäyttelijöiden kieleksi puola. Peliin tulee täysin erilainen pohjavire, kun pelihahmot puhuvat kieltä, jota ei ymmärrä alkuunkaan.

Immersio pelimaailmaan on tällä keinolla entistäkin vahvempi, ja kielimuutoksen myötä pelaajalla on tunne siitä, että nyt ollaan aidossa fantasiamaassa. Kun tekstitykseksi jättää englannin, niin mitään tärkeitä juonikuvioitakaan ei lipsahda ohi.

Todellisten roolipelifanien kannattaa ainakin testata, miltä peli puolaksi ääninäyteltynä tuntuu. Mikäli homma ei jostain syystä toimikaan, niin kielen voi vaihtaa helposti takaisin.

Lisää luettavaa