The Super Sound of Videogames 2 -battle-henkinen pelimusiikkikonsertti valtaa Tampere-talon syyskuussa

Nyt on hieno konsertti tulossa!

21.08.2015

The Super Sound of Videogames 2 – battle-henkinen pelimusiikkikonsertti valtaa Tampere-talon syyskuussa

Suomessa on saatu viime aikoina nauttia varsin runsaasta pelimusiikkitarjonnasta, kun useat suomalaiset orkesterit ovat parin vuoden aikana ottaneet bittihitit kausiohjelmiinsa mukaan. Varsinaisen buumin reilut kaksi vuotta sitten käynnistänyt turkulainen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus painaa hommia kuitenkin jo jatko-osan kimpussa.

The Super Sound of Videogames 2 -pelimusiikkikonsertti saa ensiesityksensä 4.9.2015 Suomen suurimmassa konserttisalissa, Tampere-talossa. Vastaansa Quinsonitus saa kovaa nousua tekevän lyömäsoittimia ja elektronisen musiikin soundeja yhdistelevän Takomo Percussionin. Pelimusiikin kauniimpia sävyjä loihtimaan on palkattu taiturimainen viulisti Emmi Salmi, sellisti Harri Topi sekä jo aiemmassa The Super Sound of Videogamesissa pelaajien sydämet valloittanut pianisti Saana Ijin. Kitarasankarina lavalla heiluu Pasi Bergman.

Uutena elementtinä The Super Sound of Videogames 2:ssa on myös se, että syyskuun konsertin biisilistaa on suunniteltu yhdessä pelaajien kanssa.

”Soitimme ensimmäisessä konsertissa ne perinteiset Halot ja Super Mariot, ja jako-osassa päästään tekemään äärimmäisen monipuolinen konsertti. Uudempaa pelimusiikkia edustavat mm. The Last of Us ja Bioshock Infinite, ja halusimme ehdottomasti ottaa mukaan myös vanhoja kunnon C64-tykityksiä kuten Chris Huelsbeckin R-typen sekä Matt Grayn Last Ninja 2 -tunnarin”, kertoo Quinsonituksen trumpetisti Toni Isokivi.

Muita konsertin pelinimikkeitä ovat mm. C&C: Red Alert 3, GTA III, Deus Ex, Valkyria Chronicles, Sonic, Crysis 2, Zelda, Cybernoid 2, Chrono Trigger sekä Mass Effect 2. Musiikkia ei soviteta uudelleen, vaan ne toistetaan konsertissa mahdollisimman uskollisena alkuperäiselle, toki sopivalle soittimelle räätälöitynä. Visuaaliseenkin puoleen on satsattu, ja tunnelma halutaan pitää rentona ja huumoripitoisena.

”Edellisissä The Super Sound of Videogames -esityksissä vallitsi huikean yhteisöllinen tunnelma sekä yleisön että muusikoiden keskuudessa, joten uskon että myös kakkososassa tulee olemaan erittäin hienoja hetkiä”, summaa Toni Isokivi.

The Super Sound of Videogames 2 -konsertin tuottaa turkulainen Taideosuuskunta Mekkala yhdessä Tampere-talon kanssa. Ennakkolippuja voi ostaa Lippupisteestä (alk. 32,50 € / 27,50 € sis. toimituskulut) tai Tampere-talon lipunmyynnistä (alk. 30 € / 25 €).

Konsertin nettisivut löytyvät täältä.

Lisää luettavaa