Mielipide: The Last of Us Remastered -ininä on silkkaa minä-sukupolven valitusta valittamisen ilosta

29.07.2014

The Last of Us -peli ilmestyi vähän yli vuosi sitten PS3:lle. Nyt pelistä tehtiin uusversio PS4:lle – ja haahkat alkoivat välittömästi lennellä pelihypen ympärillä. Valitettiin siitä, ettei pelissä ole tarpeeksi muutoksia. Ettei se nyt oikeasti ole mikään paranneltu versio. Ja että eihän se grafiikka nyt niin paljon eroa vanhasta konsolisukupolvesta.

Valitus voi olla joskus rakentavaakin, mutta nyt nillittäjiltä menee uusversion julkaisun pointti kyllä aivan ohi. The Last of Us Remastered on tehty nimenomaan niitä pelaajia varten, jotka ovat loikanneet uuden konsolisukupolven kelkkaan esimerkiksi Xbox 360:n puolelta.

Hyvästä pelistä ei tule huonompi, mikäli sen kääntää uusille konsoleille. Päinvastoin, kyseessä on palvelus uusia pelaajia kohtaan. Hardcore-pelaajilla on kuitenkin niin kiire valittaa jostakin jatkuvalla syötöllä ihan vain valittamisen ilosta, eivätkä he osaa ottaa muita huomioon.

Kaikki eivät ole syntyneet ohjain kädessään, ja pelikulttuurille tekee vain hyvää, jos merkkiteosten pariin pääsevät uudetkin pelaajat. Se olisi hardcore-käyttäjienkin hyvä muistaa.

Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa