Metalliyhtyeen rumpali pieksi klassisen Mario Bros. -hallipelin maailmanennätyksen

Rumpali Steve Kleisathilta taittuu myös arcade-pelaaminen.

Eilen tehtiin jälleen pelihistoriaa. Floridalainen Steven Kleisath peittosi Mario Bros. -pelin maailmanennätyksen murskapistein, kertoo Kotaku. Vuonna 1983 pelihalleihin ilmestyneen Mario Brosin aiempi maailmaennätystulos oli 4 678 440, mutta Kleisathin huikea suoritus nosti riman lukemiin 5 424 920.

Rytmi ja salamannopea ajoitus ovatkin varmaan Kleisathilla verissä, sillä hänet tunnetaan metalcore-yhtye Shai Huludin rumpalina. Mies kommentoi tuoreeltaan maailmanennätystään Patrick Scott Pattersonin haastattelussa.

”Tuntuu upealta,” Kleisath julisti. ”Nyt tiedän myös varmasti, että ennätystä voi nostaa vielä pidemmälle, mutta siinä onnistuminen vaatii aikaa, kestävyyttä ja keskittymiskykyä.”

Kleisathin suorituksen voi katsoa Twitchin kautta, tosin tekijänoikeussyistä ilman ääniä.

Maailmanennätys tehtiin luonnollisesti alkuperäisellä pelihallin kolikkoversiolla, eikä pelin myöhemmällä uudelleenjulkaisulla. Vuonna 1983 julkaistu Mario Bros. julkaistiin minipelinä jo Super Mario Bros. 3:ssa, ja myöhemmin esimerkiksi Super Mario Advance -uudelleenjulkaisusarjassa.

Mario Bros. on historiallinen jo siksi, että se on ensimmäinen peli, joka antoi Mariolle nimen. Aiemmin hahmoa kutsuttiin yksinkertaisesti nimellä ”Jumpman”.

Lisää luettavaa