Lähes 2500 pelimaailman vaikuttajaa allekirjoittanut vetoomuksen säälittäviä, pelkurimaisia, seksistisiä no life -nössöjä vastaan

03.09.2014

Pelialalla on kohistu paljon esimerkiksi naisiin kohdistuvista asenteista, joten pelisuunnittelija Andreas Zecher päätti puuttua asiaan. Hän kirjoitti avoimen kirjeen, jolla hän kampanjoi suvaitsemattomuutta vastaan pelikehittäjien ja pelaajien keskuudessa.

Ei siinä vielä mitään, mutta nyt jo suljetun kirjeen ovat allekirjoittaneet 2495 pelialan vaikuttajaa eri puolilta maailmaa! Mukana on voittopuolisesti pelikehittäjiä, muun muassa firmoista kuten 2K, BioWare, Epic Games ja Ubisoft, mutta myös esimerkiksi pelimedioiden toimittajia. Kotimaisista lafkoista silmään osuvat ainakin Remedy, Rovio ja Next Games.

”Uskomme, että jokaisella sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisyydestä, uskonnosta tai vammasta huolimatta on oikeus pelata pelejä, kritisoida pelejä ja tehdä pelejä tulematta ahdistelluksi tai uhatuksi. Juuri yhteisömme monimuotoisuus mahdollistaa pelien kukoistuksen,” kirjeessä todetaan.

Kirjettä pidetään reaktiona pelitoimittaja Anita Sarkeesianin (kuvassa) feministisen videosarjan aiheuttamiin uhkauksiin, joiden vuoksi toimittaja joutui jopa lähtemään evakkoon kotoaan. Sarkeesian toimitti YouTube-kanava Feminist Frequencylle kolmiosaisen videosarjan naisiin kohdistuvista asenteista videopeleissä.

Koko kirjeen ja allekirjoittaneet voit katsoa täältä. Asiasta kertoi muun muassa Polygon.

Lisää luettavaa