Kuuluisa pelistriimaaja haukkui itsemurhaa yrittäneen katsojansa – asiasta nousi valtava kohu

20.04.2016

Smite-peliä striimaava Brandon ”DM Brandon” Nancella on liki 80 000 seuraajaa, ja hänen videoitaan on katsottu Twitchissä liki 6,5 miljoonaa kertaa. Nyt hän on kuitenkin lopettanut Hi-Rez Studios -tekemän pelin ammattimaisen striimaamisen ja työskentelyn studioilla.

Eräs hänen Smite-pelisessioidensa katsoja antoi viiden dollarin lahjoituksen DM Brandonin pelitilille ja kertoi, että oli yrittänyt viime elokuussa itsemurhaa. Katsoja kertoi, miten DM Brandonin pelivideot olivat auttaneet häntä pääsemään uudelleen jaloilleen.

Sen sijaan, että DM Brandon olisi ilahtanut siitä, miten oli auttanut epätoivoista ihmistä, hän hyökkäsi suorassa lähetyksessä itsemurhaa yrittäneen kimppuun verbaalisesti.

”Monet striimaajista olisivat onnellisia sanoistasi. Minä kutsun sinua kusipääksi. Itsemurha on itsekäs teko. Jos et pidä viestistäni, niin mene katsomaan jonkun sellaisen pelistriimaajan videoita, jonka mielestä itsemurha on ok. Haista vittu, jätkä”, hän raivosi suorassa lähetyksessä.

DM Brandonin sekoilu ei loppunut tähän, vaan hän syyllisti samaan syssyyn kaikki ihmiset, jotka kertovat omasta masennuksestaan. DM Brandonin mielestä tällaiset ihmiset ovat vain ”itsesäälissään vellovia paskiaisia”.

Kommenteista nousi valtava kohu esimerkiksi Redditissä. Hieman tämän jälkeen DM Brandon kertoikin lopettavansa Smite-pelin striimaamisen, ja keskittyvän jatkossa vain hyväntekeväisyyteen ja muiden pelien striimaamiseen. Hän myös kertoi olevansa pahoillaan raivokohtauksestaan ja sanoi, ettei tarkoittanut kuulostaa niin kärkevältä mielipiteissään.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun DM Brandon on kohun keskipisteessä. Hän on ennenkin huudellut edesvastuuttomasti Twitch-lähetyksissään mielipiteitään. Hi-Rez Studios ei ole kuitenkaan reagoinut DM Brandonista tehtyihin valituksiin.

Videon striimistä näet alta.

Lisää luettavaa