Kaikkien aikojen metapeli? – Videopeli, jossa seikkaillaan keskeneräisen videopelin testiversiossa

The Magic Circle on kekseliäs metapeli.

Heinäkuun alkupuolella ilmestyi erittäin omaperäinen videopeli, joka on jäänyt valitettavan vähälle huomiolle. The Magic Circle -niminen PC-peli on kirjaimellisesti peli pelien tekemisestä.

Oudossa indie-seikkailussa pelaaja joutuu pelitestaajaksi keskeneräiselle mestariteokselle, jonka pelimaailma on täynnä mitä oudointa tavaraa. Ajatuksena on, että pelin kehittäjä Ishmael Gilder on jotakuinkin menettänyt järkensä yrittäessään tuottaa kunnianhimoista jatko-osaa aiemmalle menestyspelilleen, ja nyt pelaajan harteille jää putsata maailma kaikesta toimimattomasta.

The Magic Circlen graafinen ilme on erittäin poikkeuksellinen, koska paljon pelimaailmasta on puolivalmista tai pelkkiä luonnoksia. Parhaan kuvan siitä saa oikeastaan katsomalla alla olevan julkaisutrailerin.

Ars Techincan arvostelussa peliä suositellaan kaikille, joita yhtään kiinnostaa pelikehitys tai peliteollisuuden sisäinen kommentaari. Valitettavasti peli kärsii ilmeisesti jonkin verran myös oikeista bugeista (tarkoituksellisten, peliin kuuluvien bugien lisäksi). The Magic Circle on saatavilla Steamista vajaan parinkympin hintaan.

 

Lisää luettavaa