Ei mitään uutta MGS-rintamalta: Tuottajan mukaan julkaisuajankohdasta ei pystytä sanomaan vielä mitään

Odottavan aika on pitkä, eikä Metal Gear Solid V:n osalta loppua ole vielä näkyvissä.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kuuluu kiistatta vuoden 2015 odotetuimpiin peleihin, mutta pelin julkaisupäivästä ei vieläkään ole mitään tietoa. Loppuvuodesta liikkui pelimediassa huhuja, että MGS V olisi mahdollisesti tulossa keskuuteemme jo helmi-maaliskuussa, mutta nämä toiveet voidaan viimeistään nyt unohtaa.

PC Playrin mukaan Kojima Productionsin tuottaja Kenichiro Imaizumi on nimittäin kertonut Twitterissä, ettei julkaisupäivää voida vielä ilmoittaa. Imaizumin kommentti oli itseasiassa vastaus fanille, joka sanoi valvovansa myöhään odottaen Hideo Kojiman japaninkielistä Kojima Station -podcastia. Tähän Imaizumi vastasi, että jos fani odotteli tietoa julkaisupäivästä, kannattaisi mennä suosiolla nukkumaan.

Imaizumin mukaan The Phantom Painin parissa painetaan hommia yötä päivää, mutta julkaisupäivää ei siis olla valmiita ilmoittamaan. Samalla hän kuitenkin totesi, että kun julkaisupäivä lyödään lukkoon, se tullaan ilmoittamaan monikielisissä medioissa, eikä ainoastaan japaninkielisessä Kojima Stationissa.

Koska MGSV:n kohdalla ei tiedetä edes, millä vuosineljänneksellä julkaisu on odotettavissa, ovat skeptisimmät alkaneet pelätä julkaisun lykkääntymistä vuoteen 2016. Sekään ei toki ole mahdotonta, mutta vuosi on onneksi vasta alussa, ja julkaisukalenteriin ehditään varmasti tekemään vielä lisäyksiä.

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin lyhyt prologipeli Ground Zeroes ilmestyi jo vajaa vuosi sitten, joten sikäli Konamilla on varmasti paineita saada pääpeli ulos mahdollisimman pian. Toivottavasti peli kuitenkin hiotaan loppuun asti, eikä sitä julkaista keskeneräisenä, kuten muutamien viime vuoden pelien kohdalla tapahtui. Jopa kovimmat MGS-fanit odottavat varmasti mielummin hieman pidempään, jos lopputulos on sarjan aiempien osien tasoa.

Lisää luettavaa