Assassin’s Creed Rogue jatkaa Black Flagin linjoilla, mutta tarina sentään hieman poikkeaa

21.08.2014

Marraskuun lopulla ilmestyvä Assassin’s Creed Unity ilmestyy vain uuden sukupolven konsoleille ja PC:lle, mutta sitä ennen lisää Assassin’s Creediä saadaan kuitenkin myös vanhemmille laitteille. Vain PS3:lle ja Xbox 360:lle ilmestyvä Assassin’s Creed Rogue jatkaa viime vuotisen Black Flagin merenkäyntiteemaa, mutta jotain eroa siinäkin sentään on.

Kotaku-sivuston toimittaja kuvailee kokemustaan Roguen demon parissa. Siinä missä Unity lupaa voimistaa pelisarjan hiiviskelyllisiä elementtejä, pysyy Rogue ilmeisesti edellisten pelien linjassa, jossa hiippailu on yksi, sangen tiukasti käsikirjoitettu läpäisymuoto.

Pelin suurimmat muutokset ovatkin tarinallisia: Ensimmäistä kertaa pelaaja astuu temppeliritarin saappaisiin, sillä pelihahmo Shay Patrick Cormack pn entinen assassiini, joka sittemin on kääntänyt takkiaan ja metsästää nyt entisiä veljiään maailman merillä. Cormack tekee yhteistyötä Brittiläisen imperiumin kanssa 1700-luvun Seitsenvuotisen sodan aikana, mistä voisi päätellä, ettei merirosvoiluun päästä samassa mitassa kuin Black Flagissa.

Nähtäväksi jää, muuttaako tarina sitten mitään itse pelillisen sisällön kannalta. Kotakun raportin mukaan ainakin maastot poikkeavat jyrkästi Black Flagin Karibianmeren maisemista, kuten demon lopulla nähty jäätikkömaisemakin osoittaa. Lisäksi meritaisteluihin on jälleen tuotu lisää sisältöä uusien aseiden ja tekniikoiden myötä. Kuitenkin pelin todetaan lopulta olevan kuin ”Black Flag 0sa 2”, joten mitään huikeasti erilaista ei kannata odottaa.

Assassin’s Creed Rogue ilmestyy 11. marraskuuta. Alta voit katsoa pelin gameplay-demon.

Lisää luettavaa