Yooka-Layleen Kickstarter-tukijat raivoissaan JonTronin tiputtamisesta – ”Antakaa meille JonTron tai rahat takaisin”

24.03.2017

Yooka-Layleen Kickstarter-tukijat eivät ole tyytyväisiä yhtiön päätökseen poistaa YouTubettaja JonJonTronJafarin ääninäytteet pelistään. Noin 21 tuntia ennen tämän kirjoittamista, Yooka-Layleen Kickstarter-sivulla alkoi varsinainen kampanja, jossa päätökseen tyytymättömät tukijat vaativat rahojaan takaisin.

Yksi ensimmäisistä rahojaan vaatineista henkilöistä tunnistautuu nimellä Jonathan Stuice, joka kommentoi asiaa seuraavasti: ”Kun kerran Playtonic haluaa esittää tekevänsä oikean päätöksen, niin toivon että he todella tekevät oikean päätöksen ja antavat meidän perua tilauksemme ja antavat rahamme takaisin. Mikäli vääränlaisten assosiaatioiden välttäminen on Playtonicille niin tärkeää, tukijoille pitäisi antaa sama mahdollisuus ottaa etäisyyttä Playtoniciin. Sehän olisi suorastaan tekopyhää, että he saavat peruuttaa bisnessuhteesta pois, mutta tukijoille ei samaa mahdollisuutta anneta.

Hieman tämän jälkeen Kickstarter-käyttäjä Brandon McCrary antoi oman ultimaatiuminsa Playtonicille: ”Antakaa meille Jon tai antakaa meille rahat takaisin. Emme halua pelin eheyden vaarantuvan vain eriävien poliittisten mielipiteiden vuoksi. Jonin sanomisilla ei ollut mitään tekemistä itse pelin kanssa, joten miksemme näitä kahta asiaa erossa toisistaan.”

Tobias Amaranth vaati rahojaan takaisin seuraavasti: ”Minäkin haluan rahani takaisin. Yksityisesti esitetyn mielipiteen ei pitäisi vaikuttaa henkilön työsuhteisiin, ellei kyseinen henkilö työskentele yhtiön PR-osastolla tai yhdistä mielipiteitään kyseiseen yritykseen. Tämä asettaa iljettävän esimerkin, johon minä kieltäydyn ottamasta osaa.

Viimeisen 22 tunnin aikana Jon Jafarin nimi on mainittu yli 300 kertaa projektin kommenttisivulla.

Lisää luettavaa