Xboxin hittiräiskintä jatkaa elämäänsä vain uuden sukupolven konsolilla

Gears of War -sarjan seuraava peliä ei julkaista enää Xbox 360:lle.

Gears of War -sarja kuuluu Xbox 360:n suosituimpiin ja ikonisimpiin peleihin, joten moni saattoi odottaa seuraavankin pelin saapuvan Xbox Onen ohella myös vanhemman sukupolven konsolille. Näin ei kuitenkaan peliä kehittävän Black Tusk -studion mukaan tule tapahtumaan.

Pelikehittäjä Jack Felling paljasti asian Twitterissä, kertoo Gamespot. Peli tulee siis ilmestymään konsolipuolella vain Xbox Onelle, mutta PC-version mahdollisuutta ei studio ole toistaiseksi kiistänyt.

Viime kuussa liikkui myös runsaasti huhuja mahdollisen remasteroidun Gears of War -kokoelman saapumisesta Xbox Onelle, mutta Black Tuskin johtaja Rod Ferguson kiisti moiset huhut pari viikkoa sitten. IGN:n mukaan Ferguson kuitenkin twiittaili Gears of War -projekteista monikossa, mikä viittaisi siihen, ettei studio ole jatkamassa sarjaa vain yhdellä pelillä.

Gears of War -sarja on Xboxin suosituimpia pelisarjoja, ja yhteensä GoW-pelejä on myyty yli 22 miljoonaa kappaletta. Näistä parhaiten menestyi vuonna 2008 ilmestynyt Gears of War 2, joka onkin Xbox 360 -konsolin 17. myydyin peli.