Tappamiseen keskittyvässä pelissä viitattiin huumeisiin, sensuuriviranomaiset pillastuivat – nyt voi onneksi ampua taas rauhassa päähän

Nyt on hyvä, voi tappaa rauhassa.

Kerroimme viime viikolla täällä, miten Australian sensuuriviranomaiset pillastuivat kannabiksesta ja kielsivät kokonaan DayZ-pelin myynnin.

Kerroimme tuolloin asiasta seuraavaa:

”Syynä DayZ-pelin yhtäkkiseen kieltoon ei ollut pelin jollakin tavoin lisääntynyt väkivalta vaan se, että pelissä voi polttaa kannabista. Tai ainakin piti voida. Australian ikärajoista huolehtivat viranomaiset päästivät ensin pelin pälkähästä, ja peliä sai myydä Australiassa aikoinaan digiversiona. Nyt viranomaiset ovat kuitenkin huomanneet, että DayZ-pelissä voi parantaa kuntoaan polttamalla virtuaalikannabista.

Pelin piti tulla myyntiin Australiassa(kin) myös fyysisenä versiona, mutta sensuuriviranomaisten huomattua pelistä löytyvän huumeita, päätti se kieltää pelin pelaamisen ”down under” niin fyysisenä kuin digiversionakin.”

No, nyt peliä tekevä Bohemia Interactive on poistanut pelistä kannabisviittaukset, joten kanssapelaajiaan voi tappaa taas vapaasti ilman orastavaa vakavaa huumeongelmaa. Eläköön!

Lisää luettavaa