Drugs are bad, mmkey? Viranomaiset kielsivät pelin myynnin kokonaan, sillä siinä voi parantaa itseään kannabiksella

Australiassa on kova meno.

Bohemia Interactive julkaisee patchin, joka muuttaa sen supersuosittua DayZ-peliä niin, että peliä saa myydä jatkossa myös Australiassa.

Syynä DayZ-pelin yhtäkkiseen kieltoon ei ollut pelin jollakin tavoin lisääntynyt väkivalta vaan se, että pelissä voi polttaa kannabista. Tai ainakin piti voida.

Australian ikärajoista huolehtivat viranomaiset päästivät ensin pelin pälkähästä, ja peliä sai myydä Australiassa aikoinaan digiversiona. Nyt viranomaiset ovat kuitenkin huomanneet, että DayZ-pelissä voi parantaa kuntoaan polttamalla virtuaalikannabista.

Pelin piti tulla myyntiin Australiassa(kin) myös fyysisenä versiona, mutta sensuuriviranomaisten huomattua pelistä löytyvän huumeita, päätti se kieltää pelin pelaamisen ”down under” niin fyysisenä kuin digiversionakin.

Nyt Bohemia Interactive on päättänyt poistaa pelistä kaikki kannabisviittaukset, jotta myös australialaiset voivat jatkossa pelata peliä. Patch muuttaa pelin kaikille, joten jatkossa myös Euroopan ja USA:n huumeongelmat on ratkaistu. Eläköön!

Lisää luettavaa