Nämä kolme Steamin Early Access -peliä ovat myyneet yli miljoona kappaletta puolessa vuodessa

Voisi helposti luulla, että ennen lopullista valmistumistaan Steamin Early Access -palveluun julkaistavat pelit olisivat vain pienen porukan harrastus, mutta tämä ei näyttäisi pitävän paikkansa. Steam Spy -tilastopalvelun mukaan viimeisen puolen vuoden aikana peräti kolme Early Access -peliä on nimittäin myynyt yli miljoona kappaletta.

Miljoonarajan ovat mukaan ylittäneet Ark: Survival Evolved, Besiege ja H1Z1, kertoo VG24/7. Näistä selviytymisseikkailu ARK (kuvassa) myi yli miljoona kappaletta jo ensimmäisen parin viikon aikana, mitä voi vielä kehityksessä olevalle pelille pitää melkoisena saavutuksena.

Pelien huokeat hinnat ovat varmasti siivittäneet myyntiä, sillä vaikka ARK kustantaa 27,99€, maksaa H1Z1 19,99€ ja Besiege vain 6,99€. H1Z1 tarjoilee MMO-muotoista zombie-selviytymistä, ja Besiege puolestaan päästää pelaajan suunnittelemaan keskiaikaisia sotakoneita ja tuhoamaan niillä linnoituksia.

Steam Spyn tilastojen mukaan yli miljoonaa kappaletta ovat maaliskuun jälkeen myyneet Steamissa myös kolme peliä Early Access -palvelun ulkopuolella. Nämä pelit ovat GTA V, Cities: Skylines, sekä Rocket League. Muista suosituista peleistä esimerkiksi The Witcher 3: Wild Hunt ei ole myynyt Steamissa yli miljoonaa kappaletta, sillä pelistudio CD Projekt Red omistaa GOG-verkkokaupan, mikä on vaikuttanut olennaisesti sen myyntiin Steamissa.

Lisää luettavaa