Miljardeja netonnut Minecraft-tekijä – elää kuin kuningas, mutta raha ei tuo onnea

30.08.2015

Sitä sanotaan, että raha ei tuo onnea, ja selvästikin tämä pitää paikkansa.

persson

Markus Persson – sen niminen on ruotsalainen mies, joka ideoi huippusuositun Minecraftin ja myi sen vuosi sitten Microsoftille huikeaan 2,5 miljardin dollarin eli noin 2,2 miljardin euron hintaan. Mitä sinä tekisit moisella summalla? Persson investoi muun muassa vaatimattoman 70 miljoonan dollarin kartanoon, jossa on jopa oma karkkiseinämänsä.

karkkia

Ja miksikäs ei? Moisella summalla on varaa olla kekseliäs ja tehdä mitä huvittaa.

Kartano-ostoksensa lisäksi myös Notchina tunnettu Persson on isännöinyt talossaan villejä ja kalliita bileitä, joihin hän on kutsunut mukaan Selena Gomezin ja Tony Hawkin kaltaisia julkkiksia sekä tietysti ystäviään. Mukana menossa on ollut myös kalliita autoja ja kaikenlaista muutakin ökykamaa.

Aina pintaliito ei kuitenkaan ole synkassa syvemmän onnellisuuden kanssa, mistä Persson on nyt kertonut Twitterissäkin. Mies julkaisi vastikään syvällisen, elämää pohtivan Tweet-sarjan:

”Ongelma siinä, että saa kaiken, on että menettää syyt enää yrittää mitään ja aito ihmiskontakti muuttuu mahdottomaksi epäsuhdan vuoksi.”

”Hengailen Ibizalla kaverit mukanani, juhlin julkkisten kanssa ja voin tehdä ihan mitä ikinä haluan, mutten ole koskaan tuntenut oloani näin eristetyksi.”

”Ruotsissa istuksin kotona ja odotan, että perheelliset ja työssäkäyvät kaverini ehtivät tehdä juttuja, kun itse peilaan kuvaani monitorista.”

”Kun myimme yhtiömme, suurin työ oli varmistaa, että kaikista työntekijöistä pidettäisiin huolta, ja he kaikki vihaavat minua nyt.”

”Löysin mainion tytön, mutta hän pelkää minua ja elämäntyyliäni, joten hän otti normaalin ihmisen sijastani.”

”Äkkirikastuneet ihmiset kertovat tämän olevan normaalia ja menevän ohi. Se on hyvä tietää! Taidanpa sitten mennä suihkuun!”

Lisää twiittejä löydät Perssonin profiilista.

Lisää luettavaa