Kahdesta virheestä ei opittu – Uutta Tomb Raider -leffaa pukkaa

Uudelle Tomb Raiderille ehdolla kolme ohjaajaa.

Tomb Raider -pelisarja heräsi uudelleen henkiin vuonna 2013 ilmestyneen reboot-version myötä, mutta voisiko sama onnistua myös Tomb Raider -leffojen kohdalla? Näin ilmeisesti uskotaan ainakin Warnerilla, sillä uusi Tomb Raider -elokuva on edelleen tuloillaan.

Den of Geek -sivuston mukaan uudelle Tomb Raider -leffalle etsitään parhaillaan ohjaajaa. Aiemmin muun muassa Breaking Badin ja The Walking Deadin jaksoja ohjanneen tv-ohjaaja Tricia Brockin kerrottiin ottavan tehtävän vastaan, mutta hän onkin päättänyt antaa sen muiden käsiin ja uudet ohjaajaehdokkaat on nimetty.

GK Filmsin, Warnerin, MGM:n ja Eidos Interactiven yhteisprojektin ohjaajaksi ovat ehdolla Kathryn Bigelow, Catherine Hardwicke ja Mimi Leder. Bigelow on heistä suurin nimi, sillä lukuisia menestyselokuvia ohjannut Bigelow on ensimmäinen parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon voittanut nainen. Hän sai palkinnon sotaelokuvalla The Hurt Locker (2009).

Hardwicke tunnetaan lähinnä ensimmäisen Twilight-leffan (2008) ohjaajana, ja Mimi Leder puolestaan on ohjannut sellaisia elokuvia kuin Deep Impact (1998) ja Pay It Forward (2000). Bigelow on siis selvästi ohjaajakolmikosta nimekkäin.

Lara Croftin näyttelijästä ei toki vielä ole mitään tietoa, eikä käsikirjoittajakaan oikein vakuuta. Evan Daugherty on nimittäin kynäillyt sellaisia leffoja kuin viime vuotiset Divergent ja Teenage Mutant Ninja Turtles.

Jos uusi Tomb Raider -leffa todella saadaan tehtyä, ei sillä kuitenkaan pitäisi olla kummoisia suorituspaineita edellisten vuoksi. Aiemmat Angelina Jolien tähdittämät elokuvat Lara Croft: Tomb Raider (2001) ja Lara Croft Tomb Raider – The Cradle of Life (2003) eivät olleet kovin onnistuneita. Esimerkiksi Rotten Tomatoes -sivustolla elokuvien keskiarvot ovat 19% ja 24%, joten mistään mestariteoksista ei todellakaan puhutaan.

Leffoista on kuitenkin vierähtänyt jo yli vuosikymmen aikaa ja pelisarjan rebootin menestyttyä nyt voisikin olla oikea aika tehdä hieman vakavampi ja karumpi versio Lara Croftin seikkailuista. Aika näyttää, kuinka tämän projektin kanssa sitten käy.

Lisää luettavaa