Juuri julkaistu Alien: Isolation saa ristiriitaisia arvioita – Mistä kenkä puristaa?

Tuoretta Alien-peliä kritisoidaan muun muassa hitaudesta ja liiasta pituudesta.

08.10.2014

Jos olet harkinnut ostavasi eilen ilmestynee Alien: Isolationin, kannattaa kenties ensin tutustua pelin saamiin arvioihin. Peli on nimittäin saanut joukon sangen poikkeuksellisia kritiikkejä. Metacriticissä pelin keskiarvo on vajaat 80/100 eri alustojen välillä, PC-version yltäessä korkeimpana juuri tuohon 80 pisteen lukuun.

Suuretkin pelimediat ovat kuitenkin antaneet pelille tiukkaa kritiikkiä. Erittäin poikkeuksellista on, että peliä pidetään liian pitkänä.

”Voi vaikuttaa oudolta valittaa pelin olevan liian pitkä, mutta kun voittamattoman saalistajan jahtaamana olemisen aito pelko laimenee toiston ja täytteen vuoksi, Isolationin eeppinen pituus toimii sitä itseään vastaan.” [IGN]

Alien: Isolation ontuu turhauttavaan loppuunsa monta tuntia myöhemmin kuin se oikeasti jaksaa kantaa.” [GameSpot]

Ei mikään ihme, että PC Gamerin toimittaja Andy Kelly on katsonut aiheelliseksi vastata pelin kriitikoille tuoreessa tekstissään. Kellyn mukaan peli pitää pituudestaan huolimatta otteessaan, eikä ala toistaa itseään, vaan tarjoaa jatkuvasti uusia olosuhteita, jotka vaikuttavat pelaamiseen. Monissa kritiikeissä on noussut esiin myös pelin hidas tempo, mutta Kellyn mukaan nämä kritiikot eivät vain ole ymmärtäneet, millaista tunnelmaa pelissä tavoitellaan.

”Peli perustuu elokuvaan, joka itsessään on todella hidas,” Kelly kirjoittaa. ”Tämä tekee Alienista niin voimakkaan, hermojaraastava kauhuelokuvan, ja mielestäni The Creative Assembly on tavoittanut sen tunnelman täydellisesti. Isolation on peli, joka on suunniteltu pelattavaksi ja nautiskeltavaksi tasaisella, varovaisella tahdilla.”

Kuulostaa siltä, että Alien: Isolation voisi hyvinkin miellyttää hitaiden, tunnelmallisen kauhupelien ystäviä. Alta voit katsoa IGN:n kriittisemmän arvosteluvideon, ja PC Gamerin positiivisemman arvostelun voit lukea tästä.

YouTube video

Lisää luettavaa