Huhu: Steamissa myytävä peli varastettu alkuperäisiltä kehittäjiltä

Big Fish Legend -peliä kaupittelee Steamissa joku aivan muu kuin kehittäjänsä.

Vaikka ideoiden kopiointi ja kierrättäminen on pelimaailmassa yleistä, kerrotaan suoranaisista varkauksista harvoin. Se tekee Big Fish Legendin tapauksesta vielä erikoisemman.

Destructoidin mukaan hiljattain Steamin Greenlight-palvelusta viralliseksi julkaisuksi päässyt tasohyppely saattaa olla varastettu pelin alkuperäisiltä kehittäjiltä. Destructoid sai aiheesta yksityisen viestin, jota sivuston toimittajat ryhtyivät tutkimaan.

Pelin julkaisijaksi on Steamissa merkitty Igry.ru, joka tunnetaan flash-pohjaisia, tekijänoikeuksiltaan kyseenalaisia pelejä sisältävänä sivustona. Lafkalla ei ole aiempia julkaisuja, ja peli läpäisi Greenlight-äänestyksen lupaamalla äänestäjille ilmaisia latauskoodeja.

Big Fish Legendin alkuperäinen demo sen sijaan löytyy venäläiskehittäjä Alawarin sivustolta, mutta yhtiöstä ei ole mitään mainintaa Steamissa. Alawarilla on lisäksi aiempia julkaisuja Seamissa, joten heidän ei tarvitsisi julkaista pelejä Greenlight-äänestyksen kautta.

Jokin hommassa haiskahtaa epäilyttävältä. Destructoid on pyytänyt kommenttia Alawarilta, ja päivittää varmasti uutistaan, jos studio kommentoi asiaa. Kaikessa voi toki olla kyse myös väärinkäsityksestä, mutta varkaudeltahan tapaus kovasti vaikuttaa.

 

Lisää luettavaa