Ensi viikolla luvassa näyttävää scifi-kauhua tuhannesti kierrätetyllä idealla

Vappuaattona ilmestyvä Solarix tarjoaa hiiviskelyä ja ongelmanratkaisua.

Uusi scifi-kauhu on aina tervetullutta, mutta tulevan Solarix-pelin idea kuulostaa niin kuluneelta, ettei siitä osaa vielä innostua.

PC Gamerin mukaan 30. huhtikuuta ilmestyvä Solarix on ”vanhan koulukunnan scifi-kauhupeli”, jossa sähköinsinööri Walter yrittää paeta mystisen infektion tyhjentämältä avaruusasemalta. Etenkin tieteisleffoista tuttua asetelmaa on viimemmäksi kierrätetty Dead Space -sarjassa, joten mistään kovin omaperäisestä ideasta ei tosiaan ole kysymys.

Solarixissa pääpaino on kuitenkin hiiviskelyssä ja ongelmanratkaisussa, joka vaatii pelialueen koluamista ja tietojen keräämistä vihollisia vältellen. Ilmeisesti taisteluunkin voi ryhtyä, mutta mistään räiskintäpelistä ei todellakaan ole kysymys.

”Pelaaminen perustuu valoon ja ääneen. Ammuksia on vähän, joten käytä niitä viisaasti, äläkä välttämättä vain vihollisiin,” neuvotaan pelin kuvauksessa.

Myös tekijöiden suhtautuminen kauhuun kuulostaa erittäin hyvältä, sillä he pyrkivät välttämään halpaa jumpscare-säikäyttelyä.

Solarix kertoo maailmasta, joka nujertaa sinut levottomuudella, epävarmuudella ja epätoivolla pakottaen sinut kohtaamaan oman roolisi tulevissa kauhuissa.”

Pulsetense Gamesin kehittämä Solarix ilmestyy Vappuaattona Steamissa. Alta voit katsoa pelin muutama viikko sitten ilmestyneen trailerin.