BioShock Infinite loukkasi kristillisiä arvoja, Steam antoi rahat takaisin

17.04.2013

Kristitty pelaaja nimeltä Breen Malmberg vaati Steamin omistavalta Valvelta rahat takaisin hiljattaisesta BioShock Infinite -ostoksestaan. Syynä tähän oli se, että Malmberg koki loukkaavana pelin alkupuolella [spoilerivaroitus!] otettavan kasteen, jota ei voi pelissä ohittaa.

Kotakun haastattelussa Malmberg kommentoi, ettei hän voinut hyväksyä kastetta pelissä kokematta sitä jumalanpilkaksi. Valve oli niin ystävällinen, että palauttikin rahat, vaikka mistään yleisestä politiikasta ei varmaankaan ole kysymys.

Kuten Cheat Code Centralin toimittaja muiden muassa heti huomautti, pelit ovat fiktiivisiä. Herää välttämättä kysymys, eikö Malmberg sitten katsoisi myöskään elokuvia tai lukisi kirjoja, joissa tapahtuu MITÄÄN hänen uskonsa vastaista. (Ja eikös se FPS-pelien jatkuva tappaminenkin ole melkolailla kristillisten arvojen vastaista?)

Tietysti nämä ovat omantunnon kysymyksiä, ja Malmbergin suurin ongelma taisikin olla siinä, ettei kastetta voinut jättää ottamatta. Ehkä toisaalta ihan hyvä, että pelikokemus jäi hänen osaltaan siihen. BioShock Infiniten kärjistetty maailma olisi tarjonnut nimittäin jatkossakin paljon aiheita loukkaantumisille.

Lisää luettavaa