Duke Nukem vaihtoi sukupuolta Pride-viikon kunniaksi? Esittelyssä Bombshell

28.06.2015

Suomessa on vietetty kuluvalla viikolla seksuaalista monimuotoisuutta ja tasa-arvoa juhlistavaa Pride-viikkoa, ja nyt 3D Realms ja Interceptor ovat julkaisseet YouTubeen E3-trailerin uudesta Bombshell-räiskintäpelistä. Kyseessä on yläviistosta kuvattu toimintaseikkailu.

Erityisen mielenkiintoisen Bombshellistä tekee se, että pääosassa oleva naishahmo muistuttaa niin asenteeltaan kuin sanavarastoltaankin huomattavan paljon pelimaailman ehkäpä äijintä alfaurosta, Duke Nukemia. Yhtäläisyydet tuskin ovat sattumaa, sillä alun perin pelikehittäjä Interceptorilla oli kuin olikin suunnitteilla jatko-osa suositulle Duke-sarjalle. Duke Nukem: Mass Destruction -niminen projekti jouduttiin aiemmin laittamaan jäihin, koska hahmon immateriaalioikeudet omistava Gearbox Software nosti asiasta oikeusjutun.

Täysin hukkaan ei Interceptorin grafiikkaosaston työkään ole onneksi mennyt. Viime kuussa julki tulleessa oikeussaliasiakirjassa oli esitteillä kuva perutusta Duke-pelistä. Kuvassa näkyvä kuorma-auto esiintyy tuoreen Bombshellin trailerissa kohdassa 0:09.

Bombshelliä on lupailtu ilmestyväksi vielä tänä vuonna Xbox Onelle, PC:lle sekä Playstation 4:lle.

Lisää luettavaa