Destiny-laajennuksen törkeys häkellyttää: Jos haluat aivan kaiken lisäsisällön, joudut ostamaan pääpelin uudelleen!

Bungie ei pyytele anteeksi omituista lisäosapolitiikkaansa.

Destinyn tulevasta lisäosasta The Taken King vuosi julkisuuteen tietoja jo ennen viimeviikkoisia E3-messuja, joilla laajennus sitten julkistettiinkin virallisesti. Nyt julkaisusta tiedetään kuitenki enemmän ja moni fani on ällikällä lyöty Bungien toiminnasta.

Ensinnäkin, The Taken King tulee sellaisenaan kustantamaan käytännössä melkein uuden pelin verran, Wow24/7:n mukaan 40 puntaa eli noin 56€. Laajennuksen pelialue on kuitenkin vain neljäsosa pääpelistä ja se sisältää myös vähemmän tehtäviä kuin Destinyn alkuperäinen kampanja.

Vielä omituisempaa on kuitenkin, että osan laajennuksen sisällöstä voi saada ainoastaan ostamalla pelin uuden Collector’s Editionin. Esimerkiksi eksklusiivisia XP-boostattuja aseita sisältävä keräilyversio kustantaakin sitten jo liki 80 puntaa, eli yli 110€, eikä version lisäsisältöä ole saatavissa missään muussa muodossa.

Ei mikään ihme, että laajennus on herättänyt närää aktiivisten Destiny-pelaajien keskuudessa. Eurogamerin haastattelussa laajennuksen luoja johtaja Luke Smith puolusteli Bungien hinnoittelua ja korosti The Taken Kingin rikasta sisältöä.

”Olemme tyytyväisiä siihen arvoo, jonka tuomme syksyllä pelaajille,” Smith toteaa. ”Uskon, että kun alamme kertoa enemmän asiasta, pelaajat tulevat olemaan vielä innostuneempia.”

Smith myös muistuttaa, että jo olemassaolevat pelaajat saavat uuden lisärin myötä ylimääräisen Founder’s Packin, joka sisältää uuden Sparrow-ajokin, shaderin ja emblemin. Sekään tuskin riittää monellekaan perusteeksi maksaa yli 50€ pelkästä laajennuksesta.