Ensikosketuksessa Ubisoftin kunnianhimoinen Watch Dogs: Legion

Tilt.fi pääsi observoimaan ja kokeilemaan Gamescomissa tulevaa Watch Dogs: Legionia.

Watch Dogs: Legion tuo sarjaan jo kolmannen annoksen näppärää tech-hifistelyllä höystettyä avoimen maailman toimintaseikkailua. Legionin tapahtumapaikkana nähdään tällä kertaa kevyesti futuristinen Lontoo, jossa korruptio ja kyseenalainen kansalaisten hallinta on karannut täysin näpeistä. Pelaajan tehtävänä on nousta vastarintaan, mutta siihen ei onneksi tarvitse yksin ryhtyä.

Legionin ehdottomasti kiinnostavin ominaisuus on vastarinnan kasaaminen. Pelaaja voi rekrytoida joukkoihinsa kirjaimellisesti lähes jokaisen Lontoon kaduilla tallustelevan hahmon. Rekryn lisäksi uusia taistelutovereita voi käyttää myös pelihahmona, jota voikin vaihtaa koska vain. Pelaajan kasatut joukot toimivat myös täytteenä Lontoon kaduilla, eli tarjolla on hyvinkin interaktiivinen ja elävä maailma.

Watch Dogs: Legionissa taiteltu Lontoo on teknologisen kehityksen ohessa myös karua katsottavaa. Graafisesta raakuudesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan korruptoituneen hallinnan ja vastarinnan jatkuva yhteenotto on täyttänyt kadut roskilla, graffiteilla sekä yleisellä repaleisuudella. Katujen varsilla vallitsee synkkyys sekä ylellisyys riippuen vähän henkilön asemasta maailmassa.

Ubisoft on öyhöttänyt, että jokaisella Lontoon kansalaisella on omanlainen persoona ja taustatarina. Ainakin kokeilun perusteella ylpeily vaikuttaisi pitävän tällä hetkellä kutinsa, vaikka pieni skeptisyys on aina paikallaan. Taistelutovereiden rekrytointi on hauskaa puuhaa, koska pelaaja pääsee perinteiseen Watch Dogs -tyyliin nuuskimaan kaduntallaajien taustat aina iästä rikosrekisteriin. Taustatutkimuksesta on myös hyötyä, sillä jokainen rekrytointiehdokas arvioidaan kykyineen, jotta joukkoon kasaantuisi mahdollisimman sopivia taistelijoita. Onnistuneen ”palkkauksen” jälkeen pelaaja saa sijoittaa tuoreen taistelutoverin haluaamansa rooliin.

Watch Dogs: Legion vaikuttaa myös aikaisempia osia hiotummalta kokonaisuudelta. Erityisesti ammuskelu-, liikkumis- ja lähitaistelumekaanikat tuntuvat aikaisempia osia sujuvammilta. Vajaan tunnin kokeilun perusteella luvassa on todella laajasti puuhaa tarjoava viihdespektaakkeli, joten korvat ja silmät on hyvä pitää auki Ubisoftin suunnalle.

Watch Dogs: Legion julkaistaan pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 6.3.2020.

Watch Dogs: Legion haastaa pelaajan näytön värikalibrointiin.