Useamman pelilaitteen omistajille – arvostelussa Astro A20 Wireless Gen 2 -pelikuulokkeet

Astro A20 -kuulokkeet eivät ulkonäöllään vakuuta, mutta onko pintaa syvemmällä jotain hyvää?

04.02.2021

Futuristisiin raameihin rakennetut Astro A20 Wireless Gen 2 -pelikuulokkeet vaikuttavat ensikättelyssä heppoisilta. Muovisten luurien yleisilme halvan näköisten korvatyynyjen kera ei tee vaikutusta etenkään luurien hinnan asettuessa satasen yläpuolelle. Jopa taipuva puomimikrofoni tuntuu kuin romulaarista revityltä varaosalta.

Päätä vasten asettuvan pannan alaosa tuntuu kuitenkin oivalliselta ja luurien alle 320 gramman paino on valttia. Ja onhan se toki niin, että äänenlaatu on kuulokkeissa tärkeintä. Mutta tuottaako A20 hyvää sellaista?

Viidentoista tunnin käyttöajalla varustetut langattomat Astro A20 -kuulokkeet liitetään tietokoneeseen tai pelikonsoliin USB-donglella. Settiä myydään kahtena eri kokonaisuutena, joista tietokoneen lisäksi toinen toimii PlayStation 4 & 5 -konsoleissa toisen yhdistyessä Xbox Oneen ja Xbox Series -konsoleihin. Erittäin mainiona optiona on ostaa ylimääräinen 20€ maksava dongle, jonka jälkeen samoja luureja voi käyttää sekä PlayStationeissa että Xboxeissa. Tämä helpottaa huomattavasti useamman pelilaitteen omistavien elämää.

Kuulokkeiden toimintoja hoidetaan oikeassa korvakupissa olevista nappuloista. Pykälittäin ympäri pyörivän äänenvoimakkuusrullan molemmin puolin on peli- ja chat-äänien balanssia säätävät napit. Virtanäppäimen lisäksi luurissa on kolmitasoinen ekvalisaattorivalitsin eri kuuntelutilanteisiin. Bassoa korostava taso soveltui mainiosti elokuvien katseluun kirkkaampia ääniä korostavan ollessa omiaan FPS-räiskinnöissä vihollisaskelien herkempään kuulemiseen.

Astro A20:n perusääni on hyvinkin tasokas. Stereoerottelu on avara sen kuitenkaan hyppimättä liikaa korville. Keskiäänissä luurit suoriutuvat suorastaan huikean hyvin ja niiltä osin ääni pysyy selkeän kirkkaana ilman korvia rasittavaa ylikorostusta. Perusasetuksella turhan varovaiselta tuntuva bassopuoli saisi potkia pikkuriikkisen enemmän – tässä kohtaa ekvalisaattorin käyttö onkin monin kohdin paikoillaan. Tärkeänä seikkana langaton yhteys pysyy erinomaisesti yllä ilman ärsyttäviä pätkimisiä.

Mikrofoni välittää ääntä eteenpäin erinomaisella selkeydellä. Vastaanottajat kuulivat puheen puhtaasti ja pätkimättä. Mikin saa mykistettyä nostamalla sen pystyyn. Mitään äänimerkkiä tai valoa mykistyksestä ei tule, mutta pystyyn nostettaessa vastaan tuleva kynnys antaa riittävän tiedon ääniyhteyden katkaisusta. Mikrofonia pystyy taivuttamaan hieman sopivimman asennon löytämiseksi.

Ulkonäkö voi pettää. Näin käy myös Astro A20 Wireless Gen 2:n kanssa. Allekirjoittaneen silmään halvalta vaikuttaneista luureista paljastui suorituskykyinen ja miellyttävä pelipartneri. Hyvä langaton yhteys, tasokas ääni, selkeä mikrofoni ja korvia hiostamaton kangas tarjoavat enemmän kuin hyvää vastinetta euroille. Sopivasti sijoitetut toimintonäppäimet ja 15 tunnin akkukesto helpottavat myös pelaamisen arjessa. Lisäksi luureista saa lisädonglen vaatimalla 20 euron lisäsatsauksella ihanan monikäyttöiset useamman konsolin omistajalle. Se jos jokin on tervetullut optio moneen talouteen!

Kahdella eri värityksellä saatava Astro A20 Wireless Gen 2 maksaa noin 120€.

Rullaati, rullaati, rullaati rullaa.

Lisää luettavaa