Luvattua enemmänkin kokoa – arvostelussa Roccat Sense Pro XXL -hiirimatto

Tämä hiirimatto ei liiku mihinkään, mutta itse hiiret sen päällä sitäkin liukkaammin.

31.03.2022

Vakavasti pelinsä ja työskentelynsä ottaville suunnatut Roccat Sense Pro -hiirimatot eivät ulkonäöllään kursaile. Laadukkaasti valmistetut hiirialustat keskittyvätkin siihen mihin ne on tarkoitettu: tarjoamaan nopeutta.

Tiltin testeihin saapui matoista isompi XXL-malli. Kooltaan 900*420 mm oleva pöydänpeittäjä osoittautui itse asiassa 6 mm mainittua leveämmäksi, joten tasan 90 senttimetrin levyisen pelipöydän omistajan kannattaa ottaa tämä huomioon. Maton paksuus on 2 mm punottujen reunojen ylittäessä tuon millimetrillä.

Heti laatikostaan ulosotettu Sense Pro XXL tuntuu arvokkaalta – ja sitähän se hinnakin puolesta on. ”Sotilasluokan” polyesterikankaasta valmistettu pinta on hennon karhea ja esimerkiksi Roccat Kone XP:n kaltaisille PTFE-pohjatassuisille hiirille hyvinkin täydellinen partneri. Sen sijaan vanhempien rottien kohdalla tuntuma voi olla toisenlainen. Esimerkiksi Microsoft Designer Bluetooth Mouse ei tuntunut yhtä hyvältä käyttää. Näin ollen en laittaisi tätä mattoa välttämättä muiden kuin hyvässä kunnossa olevien ja liukkaiden PTFE-tassuhiirien alle; sellaisten alla tämä sitten tuntuukin todelliselta premium-luokan tuotteelta.

Sense Pro XXL:n heijastamaton pinta näyttää varsin herkästi sen päälle eksyneet muruset ja rajun pelimaratoonin tuoksinnassa päästä lähteneet hiukset. Maton puhtaanapito osoittautui kuitenkin vaivattomaksi. Sen päälle pirskahtaneet vesipisaratkin pyyhkiytyivät nätisti jättämättä minkäänlaisia jälkiä. Lisäksi käyttömukavuuden kannalta tärkeä seikka, näppäimistön paikoillaan pysyminen, ei pettänyt. Pystyjaloilleen asetettu Vulcan TKL Pro ei liukunut tai liikkunut maton päällä pienehköistä takajalkojen kumitassuista huolimatta. Sen sijaan peliohjaimien ja etenkin kaukosäätimien kanssa saa olla varuillaan, sillä ne vetelevät maton päällä vauhdikasta jääbalettia vähän pienemmästäkin kosketuksesta.

Itse matto ei hievahdakaan pöydän päällä. Sen kumipohja on niin pitävä, ettei se liiku mihinkään ilman ylösnostamista. Näin tällaisen kalliimman luokan hiirimaton kuuluukin toimia.

Vain Roccatin logolla ja keltaisella kankaisella tuotemerkillä ilmettä pinnalleen saanut Sense Pro XXL -hiirimatto on mattapintaisuudessaan yksinkertainen ja perinteikkyydessään tyylikäs alusta isommalle pelipöydälle. Se on parhaimmillaan vikkelien PTFE-hiirien parissa, mutta muiden hiirulaisten kanssa kannattaa tehdä testi ennen ostopäätöstä. Ja mikäli pöytätila on milleistä kiinni, täytyy ottaa huomioon maton ”ylimääräinen” leveys.

Roccat Sense Pro XXL maksaa noin 50 euroa. Matto on saatavilla myös pienemmässä SQ-koossa.

YHTEENVETO:
**** / *****
Simppelin näköinen mutta ainakin Roccatin omien tuotteiden parissa erinomaisen pelialustan antava premium-hiirimatto.

Asento! Tältä näyttää sotilasluokan kangas lähikuvassa. Lepo!

Lisää luettavaa