Pelatessa roiskuu, mutta roiskukoon – arvostelussa HyperX Alloy Core RGB

Hiljainen ja kohtuuhintainen näppäimistö soveltuu myös juomiaan läikyttäville pelaajille.

18.04.2021

Muovista valmistettu HyperX Alloy Core RGB on yllättävän vankka ja lujatekoiselta tuntuva näppis, joka on suunnattu makroja kaipaamattomille peruspelaajille. Keskimääräistä huomattavasti hiljaisempi naputtelulauta on omiaan myös niille, joilla on taipumusta hölskytellä juomiaan pitkin pelipöytää: Alloy Core RGB kestää nimittäin nesteitä ainakin 120 millilitraan saakka.

Alloy Core RGB tarjoaa hyvät puitteet päivittäiseen pelaamiseen ja hyötykäyttöön: käytössä on kaksi eri kallistuskulmaa, erilliset medianäppäimet ja Windows-näppäimen disabloiva pelitila. RGB-valot on jaettu näppäimistöllä viiteen alueeseen ja niiden hallinta käy näppärästi vasemman yläkulman valintanapeilla. Näppis ei tottele HyperX:n NGENUITY-softaa, joten valojen yksityiskohtainen säätäminen ei tämän kanssa onnistu. Valittavana on sen sijaan kolme kirkkautta (0%, 50%, 100%) ja kuusi erilaista väritilaa. On myös syytä huomata, että medianäppäimissä ei ole valaistusta.

Kirjoittaminen ja pelaaminen sujuvat moitteetta. Kevyesti painettavissa näppäimissä on omanlainen pehmeä tuntuma, joka soveltuu ainakin allekirjoittaneen sormille heti ensi-iskusta lähtien. 1,8-metrisen kiinteän USB-kaapelin kanssa hieman yli 1,1 kilogrammaa painava lankku pysyy myös hyvin paikoillaan jopa pelivauhdin noustessa hälyttävän korkealle. Pohjassa olevat kumitassut eivät ole järin isoja, mutta näköjään ne tekevät tehtävänsä kiitettävästi. Valitettavasti jyrkin kallistuskulma on vain kalliimpien näppäimien herkku. Sääli, sillä sen puuttumisen todella huomaa.

Valittavana olevat värivalaistusvaihtoehdot tuovat kivaa pirteyttä muutoin aika monotoniselle ja huomiota herättämättömälle lankulle. Mitään Alloy Elite 2 -tyylistä animoitua värispektaakkelia ei kannata odottaa, mutta etenkin pimeässä Alloy Core RGB suoriutuu vähintään tyydyttävästi. Siitä kuitenkin miinus, että seitsemän medianäppäintä ja kolme erikoisnäppäintä on jätetty pimeiksi.

HyperX Alloy Core RGB on hintaluokassaan erittäin kilpailukykyinen perusnäppis. Se on muovisuudestaan huolimatta yllättävän jämerä ja paikoillaan hyvin pysyvä. Kalliimpien vaihtoehtojen lisäherkkuja ei tietenkään ole tarjolla, mutta kaikki eivät niitä edes kaipaa. Näin ollen tämä lauta sopiikin luotettavaan peruskäyttöön. Samalla voi heittää sen huolen pöydältä, että kaatunut juomatölkki päättäisi pelisession siihen paikkaan.

HyperX Alloy Core RGB maksaa noin 60 €.

Pahasti hävitty CS, näppäimistöllä ES.

Lisää luettavaa