Laadukasta audiota hifisteille – arviossa HyperX Cloud Alpha S -kuulokemikrofoni

Pelaamisesta on tullut viime vuosina enemmän ja enemmän välineurheilua, minkä vuoksi myös kilpailu lisälaitemarkkinoilla käy alati kuumempana. Pitkän linjan teknologiafirma Kingstonin alaosasto HyperX osallistuu karkeloihin varsin päteväksi osoittautuvalla Cloud Alpha S -kuulokemikrofonillaan.

29.10.2019

Ensituntuma Cloud Alphaan on jopa aavistuksen porvarillinen, vaikka hintaa laitteella on vain satanen ja muutama kymppi päälle. Tyylikkäästi avautuvaan mustaan pahvilaatikkoon on aseteltu kaikki tarvittava hienosti näytille, kun taas aina yhtä rumat piuhat on rullattu nätisti omaan pieneen kangaspussukkaansa. Itse kuulokkeetkin näyttävät heti kättelyssä poikkeuksellisen jämeriltä sinisenä hohtavine alumiinirunkoineen.

Positiiviset ensifiilikset eivät onneksi osoittaudu valheellisiksi, sillä laite on reilun viikon ahkeran käytön perusteella varsin laadukasta tekoa. Cloud Alpha S asettuu arvostelijan isoon kuupaan oikein nätisti, eikä minkäänlaista nihkeyttä tai tukaluutta tule vastaan pitkienkään pelisessioiden aikana. Keinonahkainen päälakipanta ei hierrä, ja korvat mahtuvat mainiosti jämäköiden kuppien sisälle. Mukaan on lisäksi paketoitu keinonahkaisten korvatyynyjen lisäksi näistä kankaiset versiot, mitkä tuntuvatkin huomattavasti oletusta paremmalta vaihtoehdolta. Mukavasti taipuva mikrofoniosa ei ole kiinni kuulokkeissa, vaan se liitetään tukevasti paikoilleen normaalilla ääniplugilla. Hieman sapiskaa voisi antaa siitä, että kuulokemikrofonia ei saa mitenkään nätisti taiteltua pieneen tilaan, mutta tämä lienee ainakin kotosalla pelaavalle pieni puute.

Cloud Alpha S rummuttaa pakkauksessaan olevansa pc-yhteensopiva, ja eniten laitteesta saavatkin irti pelinsä tietokoneella tahkoavat. Eivät konsolitkaan kuulokkeita karsasta, kiitos 3,5 millimetrin liitinplugin. 7.1-tilaääntä USB-liitännän kautta tuputtava järjestelmä puolestaan tykkää ainoastaan pc-pelaajista, mikä on pienoinen harmi – surround-äänimaailma nimittäin kuulostaa pääsääntöisesti, jos nyt ei erinomaiselta, niin ainakin hyvältä. Lisämausteensa antavat pään kummallekin puolelle sijoitetut bassosäätimet, joilla jyminän voimakkuuden voi valita toisistaan riippumatta kolmesta eri vaihtoehdosta. Parhaan audiomaailman sain tosin aikaiseksi siirtämällä kumpaisenkin kytkimen tylsästi keskiasentoon. Äänimaailma on kauttaaltaan hyvä, eikä minkäänlaista särinää tai äänen rikkoontumista tullut vastaan mahtipontistakaan musiikkia kuunnellessa – ainoastaan kitarapainotteinen rock tuntui kuulostavan aavistuksen paremmalta ilman tilaääntä.

Miellyttävästi punotun, parimetrisen usb-piuhan päähän on sijoitettu napit, joilla voi muokata peliäänten ja puheen tasapainoa ilman vaivalloista valikoissa kahlaamista. Kätevä ominaisuus erityisesti kiivaiden pelisessioiden keskellä tapahtuvaa hienonsäätöä ajatellen. Vaikkapa paidan rinnukseen asetettavasta samaisesta kytkimestä voi muuttaa tietokoneen äänentasoa ilman turhaa sähläämistä.

HyperX osuu jotakuinkin nappiin Cloud Alpha S:llä, eikä sen suurempaa nillittämisen aihetta tule vastaan sitten millään. Palttiarallaa 130 euron hintaluokassaan Cloud Alpha S tarjoaa mainion vaihtoehdon erityisesti pc:llä pelinsä tahkoaville kultakorville.

Talvirenkaat alle! Eiku.

Lisää luettavaa