Kohtuullista ja perusvarmaa äänimaailmaa – arvostelussa Turtle Beach Atlas One -pelikuulokkeet

Pelaamiseen soveltuvia kuulokkeita piisaa moneen junaan. On kallista, hehkuvaa, halpaa ja vaikka mitä. Turtle Beachin Atlas One -pelikuulokkeet sijoittuvat kohtuullisen hinta- ja ominaisuusakselin välimaastoon.

03.10.2019

Suhteellisen pelkistetty mutta silti tyylikäs Turtle Beachin Atlas One -pelikuulokemikrofoni ei pröystäile hehkuvilla RGB-valoilla tai muillakaan ylimääräisillä härpäkkeillä. Pääosin mustat Atlas Onet on koristeltu metallisilla vahvikkeilla ja hiilikuitukuvioinnilla. Kuulokkeet ovat napakkaa muovia, mutta eivät kestä ihan älytöntä vääntämistä ja kääntämistä. Korvakupit tuntuvat kokonsa puolesta hieman pieniltä, mutta tekonahkaan kääritty memory foam antaa mukavasti periksi, joten korvalehti ei onneksi joudu olemaan kovassa puristuksessa. Kuppien sisältä paljastuvat 40 millimetriset elementit antavat puhtaasti tasapainoista ääntä.

Tasapainosta huolimatta Atlas One -kuulokkeiden äänitarjonta jättää käyttäjän haluamaan lisää erityisesti basson puolesta. Korvia hivelevä pehmeä kumina jää niin pelien tuoksinassa kuin musiikin mahdissa hieman turhankin pehmeäksi. Pelatessa basson vaisuus ei juuri menoa haittaa, mutta puhelimeen kytkettäessä ääniviritintä saa nimittäin veivata, jotta venäläinen hardbass kuulostaa nimensä veroiselta. Turhan hellää bassoa lukuun ottamatta äänenlaatu on puhdasta ja dynaamisen oloista.

Atlas One -pelikuulokkeita mainostetaan erityisesti pc-käyttöön, mutta yksittäisen 3.5mm pluginsa vuoksi kuulokkeet olivat käytössä lähinnä konsoleilla ja matkapuhelimessa. Atlas Onet eivät tarvitse erillistä softaa ääniasetusten säätelyyn, vaan kuulokkeet edustavat niin sanottua plug-and-play-käytettävyyttä. Pelikuulokkeet ovat yhteensopivia Windowsin Sonic-säädön kanssa, eli virtuaalista surroundia voi helposti käyttää Xbox Onella sekä Windows 10:llä.

Turtle Beachin Atlas Onet olivat kovassa testikäytössä vastikään pidetyn Call of Duty: Modern Warfaren betatestissä. Useiden tuntien pelisessioiden aikana ei ollut havaittavissa minkäännäköistä rasitusta tai ylenpalttista hikoilua korvien sektoreilla, joten pelikuulokkeille napsahtaa täysi kymppi käyttömukavuuden puolesta.

Onko budjettisi tiukka, mutta kaipaat siitäkin huolimatta hieman perustasoa parempaa pelikuulokekokemusta? Siinä tapauksessa Turtle Beachin Atlas One -pelikuulokkeita on todella helppo suositella. Atlas One keskittyy olennaiseen ylenpalttisella hifistelyllä mässäilyn sijaan. Mukavat, nätit ja simppelit pelikuulokkeet päähän ja mars mars taistelukentille.

Turtle Beachin Atlas One -pelikuulokkeiden OVH on noin 50 euroa.

Lisää luettavaa