E-urheiluun suunniteltu ja valoilla tuunattu – arvostelussa Glorious Model D 2 Wireless

Gloriousin Model D -pelihiiri sai päällensä melkoisen tuunauksen. Tarkistimme millaista jälkeä tuli.

25.06.2024

Gloriousin Model D 2 Wireless on valaistuilla vauhtiraidoilla ja parannetulla akkukestolla varustettu uutuusmalli Model D -pelihiirestä. Sen korikin on kokenut muutoksia, joten otimme selvää miten tuunaukset ovat muokanneet käyttökokemusta.

Pelaamiseen suunniteltu Glorious Model D 2 Wireless painaa 66 grammaa. Se on muotoilultaan ergonominen, joskin vain oikeakätisille.

Hiiren liikkumistarkkuudesta pitää huolen BAMF 2.0 26K -sensori, jonka maksimikiihtyvyys on 50 G ja IPS-lukema 650. Rehellisen klikkausäänen päästävien päänäppäimien kerrotaan kestävän 80 miljoonaa napautusta.

Hiiren molemmissa reunoissa kulkee kaarevat, seitsemään alueeseen jaetut RGB-valaistut juovat, joiden värianimaatiota hallitaan Glorious Core 2.0 (Windows 10 tai uudempi) -ohjelmistolla. Käytettävissä on kourallinen vaihtoehtoja ja toki myös mahdollisuus sammuttaa koko välke. Valaisu näkyy myös hunajakennoisen päälikuoren alta, joten RGB-faneille tämä on onnistunut kokonaisuus.

Core 2.0 oli uusi tuttavuus, sillä aiemmat Glorious-hiiret arvosteltiin alkuperäistä Core-ohjelmistoa käyttäen. Se oli äärimmäisen selkeä, mutta firmispäivityksissä kaikkea muuta kuin stabiili tapaus.

Uusi softa on päällisin puolin varsin erilainen, mutta ongelmaton se ei vieläkään ole. Hiiren päivitys meni kuitenkin pienien vääntöjen jälkeen perille ja sen jälkeen homma on sujunut paria outoa softakaatuilua lukuun ottamatta. Core 2.0 pitää sisällään kaiken tarvittavan ja käytännössä sen asentaminen onkin pakkojuttu, mikäli haluaa uudesta pelikaveristaan kaiken irti. Hiirtä voi kyllä käyttää ilmankin sitä, mutta silloin jäädään kaikessa perusasteelle. Valaisu, DPI-arvojen valinta, LOD (lift off distance, 1 tai 2 mm), virkistystaajuus (125 – 1 000 Hz), Motion Sync sekä profiilit sun muut jäävät pimentoon ilman softan asentamista.

Kämmenen alla oleva hunajakennokuori on yhtä reikäjuustoa, eikä se sellaisenaan tunnu laisinkaan hassummalta. Myös hiiren pohja on kennotettu.

Käytettävyydeltään D 2 Wireless on tuttua raudanlujaa varmuutta ja mukavuutta. Kohtuullisen kovaääniset päänäppäimet sisältävät napakan ja miellyttävän vasteen. Myös erinomaisesti positioiduissa peukalonäppäimissä on samanlainen tuntuma. Pykälittäin pyörivä kuminen ja selkein uurtein varustettu rulla ei liikahtele vahinkokosketuksista vaan juuri sopivalla herkkyydellä. Sen klikkinäppäimessä on myös hieman hennompi painovaatimus kuin esimerkiksi D 2 Pro -mallissa.

Hiiri liikkuu pöydällä todella miellyttävästi ja sen sensori toimii fantastisesti. Pohjassa olevat pienet PTFE-tassut liukuvat monenlaisilla pinnoilla, mutta erityisesti kangasmatoilla meno on virheetöntä. Liikkuminen on vaivatonta ja tarkkaa, mutta hiiri pysyy tarvittaessa myös paikoillaan. Näin ollen se soveltuu sekä peleihin että työskentelyyn ilman harmaita hiuksia. Kaupan päälle paketissa tulee mukana kaksi kookasta PTFE-lisätassua kookkaampaa pöytäkosketuspintaa kaipaaville.

Ekstra-PTFE-tassujen lisäksi paketin mukana tulee parimetrinen punottu paracord-johto, hitusen alle sentin verran ulospäin törröttävä USB-A-dongle ja siihen tarkoitettu mokkula. Paketista paljastui myös Glorious-tarra.

Mokkula on tarkoitettu parhaan mahdollisen 2,4 GHz yhteyden ylläpitämiseksi. Kun sen liittää mukana tulevaan latausjohtoon ja napauttaa donglen siihen paikoilleen, saa koko komeuden tuotua pelipöydälle mahdollisimman lähelle hiirtä. Testeissä langaton yhteys toimi mainiosti myös donglen ollessa suoraan tietokoneessa kiinni. Lisävarmistus ei ole kuitenkaan koskaan pahitteeksi.

D 2 Wireless toimii donglen lisäksi myös Bluetoothilla (5.2 LE) ja toki sitä voi käyttää langallisena esimerkiksi akun lataamisen aikana. Tietokoneen peruskäyttö sujuu Bluetoothilla ilman ongelmia. Sitä käytettäessä myös hiiren akkukesto kasvaa rutkasti, jopa 210 tuntiin. Donglella akku jaksaa noin 110 tuntia. Molemmat ajat viittaavat hiiren käyttöön ilman RGB-valoja. Ledien ollessa päällä joutuu tyytymään huomattavasti pienempiin tuntilukemiin. Siihen liittyen Core 2.0 -softassa onkin mainio ominaisuus: sillä voi valita oman RGB-ledien kirkkauden niin langattomaan kuin langalliseen tilaan. Langattomana kannattaa vähän himmata kirkkaudesta niin saa selkeästi lisää käyttötunteja yhdelle lataukselle. Langallisena käytettäessä voikin sitten pitää nupit kaakossa.

Glorious Model D 2 Wireless on upeasti liikkuva, kivasti valaistu ja näppäimiltään positiivisen napakka pelihiiri, jolla myös työskentely on mukavaa. Mikäli kuusi näppäintä on sopiva määrä, on tämä hintaluokassaan erittäin hyvä valinta alle 70-grammaista pelikaveria etsiville.

Glorious Model D 2 Wireless maksaa noin 120 euroa. Se on saatavilla mustana ja valkoisena.

YHTEENVETO:
****(*) / *****
Hintaluokassaan erittäin pätevä ja hauskasti valaistu kuusinäppäiminen hiiri moneen käyttöön. Erinomainen liikkuvuus ja tarkat näppäimet tarjoavat raudanlujan käyttöfiiliksen.

Miksi hunajakennon sisällä olevalla RGB-valaistuksella varustettu hiiri oli niin makea?
Koska se oli valmiiksi mehiläisvalaistu!

Lisää luettavaa