E-urheiluun suunniteltu – arvostelussa Glorious Model D 2 Pro

Onko Gloriousin ergonomisesta ja ultrakevyestä pelihiirestä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi?

05.01.2024

Pelilaitteita valmistava Glorious yrittää ihan tosissaan kiinnittää e-urheilijoiden huomion. Viime kuussa Tiltissä arvostellut Model O 2 Pro ja sen järeämpi 4K / 8KHz -malli osoittivat, että ainakin pelihiirien suhteen valmistaja on oikeilla jäljillä.

O 2 Pro -mallien rinnalla julkaistiin myös uudet D 2 Pro -pelihiiret. Konepellin alla sijaitsee tuttua tekniikkaa, mutta laitteen muotoilu on toista maata.

Persoonattoman ja vähän halvankin näköinen Glorious Model D 2 Pro painaa 60 grammaa eli kolme grammaa O 2 Pro -mallia enemmän. Ultrakevyen hiirulaisen mukana tulee parimetrinen punottu paracord-latauskaapeli, vähän alle sentin USB-portista ulos törröttävä dongle sekä siihen tarkoitettu mokkula. Kun viimeisin liitetään latauskaapeliin, saadaan dongle mahdollisimman lähelle hiirtä varmistamaan paras mahdollinen yhteys. Lisäksi paketissa tulee Glorious-tarra ja kaksi isohkoa PTFE-lisätassua siltä varalta, että hiirulaisen pohjassa olevat neljä pientä eivät tunnu riittävän.

Tekniikaltaan Model D 2 Pro soveltuu erinomaisesti pelaamiseen. Optinen BAMF 2.0 26K -sensori ja päänäppäimien sata miljoonaa klikkausta kestävät optiset kytkimet eivät jätä ainakaan paperilla paljoakaan toivomisen varaan. 26 000 DPI:n tarkkuuteen yltävän hiiren maksimikiihtyvyys on 50 G. IPS-lukema on vastaavasti 650.

Niin tarkkuuden kuin toimivuuden osalta tämä hiiri on teknisten lukemien kaltaisesti korkealuokkainen. Oli sitten kyse kuumaverisestä codittelusta tai tarkasta työskentelystä, sensori toimii fantastisesti. Lisäksi LOD (lift off distance) on valittavissa yhden ja kahden millimetrin välillä. Tätä ominaisuutta varmasti moni käyttäjä arvostaa – ellei suorastaan jopa vaadi.

Kohtuullisen kovaäänisissä päänäppäimissä on selkeä vaste. Sellainen, ettei näppäimiä tule ainakaan kovin helpolla painettua vahingossa. Peukalonäppäimissä on sama juttu, mutta kumisen ja syvillä auroilla varustetun rullan klikkausnäppäin se vasta jäykkä onkin. Liian jäykkä itse asiassa. Rulla pyörii sen sijaan pykälittäin erittäin hyvällä tuntumalla.

Model D 2 Pro on muotoiltu ergonomisesti oikeakätisille pelaajille. Se asettuu mukavasti niin keskikokoisien kuin vähän isompienkin käpälien alle. Vasemmassa sivussa olevan näppäinparin alle uurrettu peukalosyvennys on oikein mainio käden levätessä hiiren päällä. Myös nuo peukalonäppäimet on positioitu erinomaisesti. Vaikka hiiri näyttää ehkä vähän halvalta, se on todella mukava käyttää. Kaiken nimittäin kruunaa erinomaiset PTFE-tassut, jotka liukuvat hiirimatolla upeasti ylimääräisiä lipsuiluja välttäen.

Vaikka Model D 2 Pro on myös Mac OS- ja Linux-yhteensopiva, on hiiren voimat vapauttava Glorious CORE -softa saatavilla ainoastaan Windows-tietokoneisiin (Windows 7 tai uudempi). Se on äärimmäisen selkeä ja helppokäyttöinen, eikä sen parissa mene kenelläkään sormi suuhun – päinvastoin kuin monien kilpailijoiden vastaavissa. Ongelmaton se ei kuitenkaan ole. Siinä missä hiiren asetuksien säätäminen on helppo ja toimiva homma, ei firmwaren päivitys tehnyt aluksi muuta kuin kaatui. Uudemmalla yrityksellä sai homman maaliin, mutta koska Villellä oli samaisia ongelmia Model O 2 Pro -mallien kanssa, ei juttua voi pitää vähäpätöisenä tai huonona tuurina. Onneksi onnistuneen firmispäivityksen jälkeen softa ei enää nikotellut.

Glorious Model D 2 Pro on erinomainen kuusinäppäiminen hiiri. Siinä ei ole vilkkuvaa RGB-valaistusta tai mitään muitakaan erikoisuuksia, mutta se on 80 tunnin akkukestollaan kerrassaan mainio valinta pelaamiseen sekä työskentelyyn. Hiiri liikkuu upeasti eikä päänäppäimiä tule napautettua vahingossa. Rullan klikkaaminen on turhauttavan raskasta ja näppäimet saisivat olla hiljaisemmat, mutta muutoin tämä on hintaluokassaan onnistunut ja e-urheilijoillekin soveltuva peliväline.

Glorious Model D 2 Pro maksaa noin 120 euroa.

YHTEENVETO:
**** / *****
Mukavasti käden alle istuva pelihiiri, joka soveltuu erinomaisesti myös työskentelyyn. Ei virheetön kokonaisuus, mutta hintaluokassaan erinomainen valinta.

Miten tämän hiiren sarjanumero voi olla sama kuin sähköpostini salasana?!?11

Lisää luettavaa