Kahden kehittäjän tiimi yrittää mahdotonta: Luvassa viimein kelvollinen videopeli Lovecraftin ja Cthulhu-mytologian ystäville?

Kulttikirjailija H. P. Lovecraftin teokset ja hänen kehittämänsä Cthulhu-mytologia ovat innoittaneet monia videopelejä Bloodbornesta (2015) The Vanishing of Ethan Carteriin (2014), mutta Lovecraftin teoksista on harvoin tehty suorempia pelisovituksia. Sellaista yritti vuonna 2005 julkaistu Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, jota muistelimme lokakuussa, mutta yleisesti ottaen Cthulhu-mytologia on toiminut vain pelien inspiraationa.

Nyt pieni espanjalainen kehittäjätiimi Team Clockworks yrittää kuitenkin tosissaan tehdä peliä, joka perustuu suoraan Lovecraftin vuonna 1936 ilmestyneeseen pienoisromaaniin Hulluuden vuorilla (At the Mountains of Madness). Only SP:n mukaan vain kahdesta pelikehittäjästä koostuva tiimi on juuri saanut projektinsa läpi Steam Greenlight -palvelussa, ja pelin rahoittamiseksi tullaan järjestämään Kickstarter-keräys lähitulevaisuudessa.

At the Mountains of Madness kertoo fiktiivisen Miskatonicin yliopiston tutkimusmatkasta Antarktikselle, josta he löytävät salaperäisen muinaiskaupungin ja kohtaavat sen hirviömäiset asukkaat. Ensimmäisen persoonan pelinä toteutettavassa peliversiossa pelaaja pääse tutkimaan vuoristoista seutua ja kamppailemaan selviytymisestä niin luonnonvoimien kuin Lovecraftin tarinan olentojenkin kanssa. Peli tulee ilmeisesti sisältämään myös proseduraalisesti generoituja luolastoja, joten pelattavan ei ainakaan luulisi loppuvan kesken.

Projekti kuulostaa kunnianhimoiselta, joten toivottavasti tekijät saavat rahat kasaan ja pystyvät hoitamaan homman loppuun asti. Pelin kehitys on vielä varhaisessa vaiheessa, mutta alta voit silti katsoa ennakkopätkän pelin beta-versiosta.

(Sitä, miksi itse Suuri Cthulhu videolla piipahtaa, emme osaa selittää, mutta alkuperäisessa novellissa lonkerohirviöiden kuningasta ei kyllä kohdata.)

Lisää luettavaa