Sherlock Holmes -kehittäjät julkistivat seuraavan sukupolven Call of Cthulhun

Hyviä uutisia Cthulhu-mytologian ystäville! Sherlock Holmes -pelisarjasta tunnettu Frogwares-studio ja julkaisija Focus Interactive ovat julkistaneet uuden Call of Cthulhu -pelin.

Julkistus tapahtui muutama päivä sitten Focuksen Twitter-tilillä, ja ohessa julkaistiin myös viisi ensimmäistä pelikuvitusta. Tarkempia tietoja pelistä ei ole, mutta sen on määrä ilmestyä sekä PC:lle että uuden sukupolven konsoleille.

Peli kulkee vain nimellä Call of Cthulhu, joka on tuttu paitsi mytologian synnyttäneen H. P. Lovecraftin samannimisestä novellista vuodelta 1928, myös 1980-luvun alulla julkaistusta roolipelistä. Ei kuitenkaan ole todennäköistä, että peli olisi suora sovitus samannimisestä tarinasta. Edellinen konsolipelisovitus Call of Cthulhusta oli Bethesdan vuonna 2005 julkaistu Dark Corners of the Earth, mutta sekin perustui lähinnä vuoden 1936 Shadow over Innsmouth -novelliin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole Frogwaresin ensimmäinen Cthulhu-mytologiaan perustuva peli. Sherlock Holmes sukelsi kauhujen syövereihin jo vuonna 2006 julkaistussa The Awakened -pelissä, jonka perusteella studion Call of Cthulhulta sopii odottaa aika hienoa kokemusta.