Pätevä katsaus paljastaa kaikki tavat, joilla Bloodborne on velkaa Cthulhu-mytologialle

PS4:n hittipeli sisältää monia viittauksia kulttikirjailija H. P. Lovecraftin tuotantoon.

Cthulhu on nimi, jonka vähintään kaikki roolipelinörtit tuntevat. Siinä kohtaa kun lonkerohirviöllä on ollut nimikkoroolipeli yli 30 vuotta ja hahmo vieraillut jopa South Parkissa, ei voida puhua mistään marginaalisesta ilmiöstä.

Mutta kauhukirjailija H. P. Lovecraftin (1890-1937) tarinoiden tarkempi sisältö saattaa olla monella hakusessa, eivätkä kaikki viittaukset kulttihahmon tuotantoon varmasti aukene lukematta alkuperäisteoksia. Jo senkin vuoksi alla oleva Super Bunnyhopin video on varmasti kiinnostavaa katsottavaa.

YouTube-kanava on nimittäin julkaissut kattavan katsauksen H. P. Lovecraft -viittauksista PS4:n tuoreessa toimintaroolipelissä Bloodborne. Erittäin ankarat spoilerivaroitukset ovat paikallaan, kuten videollakin toistuvasti huomautetaan. Jollet siis vielä ole peliä läpäissyt, kannattaa varmaankin tyytyä tässä vaiheessa vain linkin tallentamiseen.

Toki kannattavaa on myös tarttua itse Lovecraftin klassikoihin, joiden kautta avautuvat lukemattomat viittaukset niin elokuvissa kuin peleissäkin.