Ylistetty Nintendo-supermätkintä on todella suosittu, mikä näkyy jo myös myyntiluvuissa – yksi asia kuitenkin harmittaa

Super Smash Bros. Ultimatella menee lujaa - ongelmistaankin huolimatta.

12.12.2018

Viime viikolla julkaistu Super Smash Bros. Ultimate on ennättänyt takomaan huimaa tulosta jo ensimmäisinä myyntipäivinään.

Pelkästään jo Japanissa peliä myytiin avausviikollaan reippaat 1 220 535 kappaletta. Myös toisella isolla markkina-alueellaan Britanniassa nauttii Nintendo Switchin hittimätkintä sielläkin kymmenen myydyimmän pelin ykkössijasta, jättäen esimerkiksi Just Cause 4:n ja Battlefield V:n kauas taakseen. Lisäksi pelin saamissa arvioissakaan ei niissäkään liene valittamista, mikäli Metacriticin useaan arvosteluun pohjautuvaan 93 pisteen keskiarvoon on luottaminen.

Hyvistä myynneistä ja arvosanoista huolimatta Super Smash Bros. Ultimaten verkkopuoli on saanut osakseen suurta valitusta – ja ihan aiheestakin. Moninpelitilojen on nimittäin kerrottu kärsivän yleisestä lagin määrästä, mikä tekee taisteluista kelvotonta touhua. Lisäksi pelitilojen haku ja peliin liittyminen ei sekään vaikuttaisi toimivan aivan toivotulla tavalla.

Toistaiseksi Nintendo ei ole ottanut suoraa kantaa pelaajien kritiikkiin, mutta vahvistanut pelin kuitenkin saavan ensi viikolla ensimmäisen julkaisun jälkeisen korjauspäivityksen. Ei tosin ole varmaa, kattaako tuleva päivitysversio 1.20 vielä korjauksia moninpelistä raportoituihin ongelmiin.

Lähde: Eurogamer, Gematsu, Metacritic

Lisää luettavaa