Vaikuttaa siltä, että Playstation-pelaajat jäävät ilman Skyrimin jatko-osaa

Seuraava The Elder Scrolls -sarjan peli saattaa jäädä Xbox-väen ilonaiheeksi.

15.11.2021

Siitä asti, kun Bethesda Softworks siirtyi Microsoftin omistukseen osaksi Xbox Game Studiosia, ovat pelaajat pähkäilleet, mitä tämä tarkoittaa pelistudion hittisarjojen kannalta. Saadaanko seuraavaa Falloutia tai The Elder Scrollsia enää Playstationille? Alun perin Bethesdan viesti oli rauhoitteleva, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että omistajataho on tullut toisiin ajatuksiin.

Xbox-johtaja Phil Spencer antoi hiljattain haastattelun brittiläiselle GQ-lehdelle ja antoi vahvasti ymmärtää, että The Elder Scrolls VI jäisi konsoleissa Xboxin yksinoikeuspeliksi. Haastattelusta uutisoi myös IGN.

GQ:n pitkässä artikkelissa käsitellään Microsoftin ja Xboxin uutta strategiaa, jossa Game Pass -palvelulla ja Netflixin kaltaisella pilvipelaamisella on tärkeä rooli. Artikkelin mukaan Xbox kilpaileekin Sonyn sijaan enemmän Netflixin kaltaisten viihdealustojen kanssa – ja siinä kisassa tarvitaan yksinoikeusbrändejä. Niinpä Bethesdan Starfield-peli julkaistaan ensi vuonna vain Xboxille ja PC:lle, ja Elder Scrolls näyttää kulkevan samaa reittiä.

”Tässä ei ole kyse minkään muun alustan rankaisemisesta, koska uskon, että kaikilla alustoilla on vielä kasvun mahdollisuuksia. Mutta jotta voi olla Xboxilla, haluan meidän pystyvän tarjoamaan koko paketin kaikkea, mitä omistamme. Se pätee Elder Scrolls -sarjaan. Se pätee kaikkiin pelisarjoihimme”, Spencer sanoo.

Lausunto on hieman hämärä, mutta GQ-artikkelin viesti on selvä: ilman yksinoikeustuotteita ei Xboxin markkinoilla pärjää, joten sellaisista pidetään kiinni. Tavallaan järkeenkäypää, mutta harmillista silti.

Lisää luettavaa