Uusi PlayStation 5 -konsolimalli esiteltiin virallisesti – tältä se näyttää

Kevyesti uudistettu PS5 näyttäytyy julkistusvideolla.

10.10.2023

Sony on julkistanut virallisesti tovin aikaa huhuillun, uudistetun PlayStation 5 -konsolinsa.

Uudet konsolimallit ovat edeltäjäänsä huomattavasti kevyempiä. Näistä valmiiksi levyasemalla varustetun masiinan painosta on saatu pudotettua 18 prosenttia, kun taas levyasematon malli on puolestaan 24 prosenttia kevyempi. Sisuskaluiltaan mukana on yhä alkuperäisestäkin PS5:stä tuttua rautaa, joskin SSD-tallennustila on nyt nostettu yhteen teratavuun. Lisäksi mikäli uuteen Digital Edition -malliin kaipaa myöhemmin levyasemaa, saa sellaisen ostettua jatkossa erikseen noin 120 eurolla. Suositushintaa levyasemalliselle konsolille muodostuu 549,99 euroa Digital Editionin kustantaessa 449,99 euroa.

Konsolin mukana toimitetaan jalusta, jonka avulla laite on mahdollista asettaa vaakatasoon. Uutta pystysuuntaan asettavaa tukijalustaa kaupitellaan sen sijaan noin 30 euron erillishintaan, ja se on yhteensopiva kaikkien PS5-mallien kanssa.

Uusien PS5-konsolimallien myynti alkaa marraskuussa Yhdysvalloista, josta ne saapuvat myöhemmin hiljattain myös muille markkina-alueille. Uudesta PS5:stä julkaistu lyhyt esittelyvideo on katseltavissa alta. Lisää voi lueskella PlayStation Blogin puolelta, täältä.

Lisää luettavaa