Suomalaiset miljoonien eurojen sijoitukset saaneet elektronisen mobiiliurheilun pioneerit yhteistyöhön

Neljän miljoonan euron sijoituksen saanut kajaanilainen pelinkehittäjä Critical Force ja helsinkiläinen 2,3 miljoonan euron sijoituksen saanut Reforged Studios aloittavat strategisen yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on saada kaksi suomalaista elektronisen mobiiliurheilun peliä nopeasti maailmankartalle.

”Havaitsimme, että meillä on paljon yhteistä. Kehitämme molemmat elektronisen mobiiliurheilun pelejä ja niitä tukevia palveluita, mutta pelimme eivät suoraan kilpaile keskenään. Tämä avaa meille aivan uudenlaisia yhteistyön mahdollisuuksia, joita ei ole Suomen jo vahvasti yhteistyötä tekevällä pelialalla aiemmin nähty. Tavoitteemme on jakaa keskenämme kalliita resursseja, kuten yhteisten palvelujen ja työkalujen kehitystyötä, toimitiloja ja avainhenkilöstöä. Sen lisäksi jaamme myös muita tärkeitä asioita, kuten rekrytointiin, pelien kehitykseen ja turnausten järjestämiseen liittyvää osaamista”, yhtiöistä kerrotaan tiedotteessa.

”Reforgedin henkilöstöllä on vahvaa osaamista moninpeleistä ja elektronisen urheilun suosituimmista peleistä. Heidän väkeään on ollut aiemmin kehittämässä muun muassa League of Legendsiä, World of Warcraftia ja Battlefieldiä. Tätä osaamista voimme nyt hyödyntää ja siten tehdä pelistämme Critical Opsista entistä paremman kokonaisuuden. Myös markkinoinnissa ja elektronisen urheilun turnauksissa näemme paljon yhteisiä mahdollisuuksia”, Critical Forcen Veli-Pekka Piirainen kertoo.

Lisää luettavaa