Suomalainen pelistudio kirjoitti avoimen kirjeen presidentille: ”Suomen joukkorahoituslakeihin on saatava järkeä!”

19.10.2015

Tamperelainen Dreamloop Games haluaa herätellä suomalaisia poliittisia tahoja joukkorahoituslakeihin liittyen.

Dreamloop Gamesin mukaan Suomen rahankeräyslaki on aikansa elänyt. Dreamloopin mukaan laki estää Kickstarterin kaltaisia yrityksiä tuomasta palveluitaan Suomeen, ja kotimaisten yritysten, taiteilijoiden ja tekijöiden on pakko perustaa amerikkalaisia tytäryhtiöitä, jotta he voivat kerätä tuotoksilleen varoja esimerkiksi Kickstarterin kautta. Dreamloopin mukaan tämä on täysin järjetöntä.

Kirjeellään Dreamloop haluaakin herätellä kotimaisia poliittisia päättäjiä ja osoittaa rahankeräyslain epäkohdat. Dreamloop kirjoitti Sauli Niinistölle avoimen kirjeen, jonka avulla se haluaa herätellä keskustelua Suomen rahankeräyslaista.

Avoimen kirjeen voit lukea alta. Löydät sen myös täältä.

“Arvoisa Suomen Tasavallan Presidentti,

Nimeni on Steve Stewart, enkä ole mitenkään erityinen. Olen opiskelija ja pelialan yrittäjä. Tämä ei ole lainkaan poikkeuksellista. Olen pienyrityksen Dreamloop Games Oy:n omistaja kahden suunnattoman lahjakkaan henkilön kanssa. Työskentely näiden lahjakkaiden ihmisten kanssa ei myöskään ole yllätys Suomen kaltaisessa hyvin koulutetussa yhteiskunnassa. Olen kuitenkin erityinen yrityksessäni ja yleisesti ottaen aloittavissa yrityksissä, sillä olen amerikkalainen. Ymmärrän, että tämä kuulostaa ylimieliseltä, mutta antakaa minun selittää.

Teknologian kehittyessä, teollisuus kehittyy sen mukana. Internetin aikakaudella se kuinka ihmiset kommunikoivat keskenään, kuinka yhteisöt kehittyvät ja kuinka ne ostavat kauppatavaraa ovat kaikki muuttuneet. Ihmisille on yksinkertaisesti sanottuna annettu ääni ja tämän äänen avulla he voivat antaa tukensa asioille, joita he rakastavat. Päivittäin ihmiset ympäri maailmaa joukkorahoittavat projekteja, joilla on heille merkitystä. Yritykset menestyvät ja talous kukoistaa internetyhteisöjen tuen avulla. Suomessa asiat ovat kuitenkin toisin, sillä niillä joilla on visio muttei pääomaa, joukkorahoituksen helppo toteuttaminen kariutuu vanhahtaviin lakeihin.

Suositun joukkorahoitussivusto Kickstarter.com:in palveluehtojen mukaisesti Amerikan kansalaiset pystyvät luomaan joukkorahoituskampanjoita melko helposti. Suomen rajoittava ja vaikeasti tulkittava rahankeräyslaki vaikeuttaa Suomen kansalaisten kykyä ottaa osaa tai aloittaa kyseisiä kampanjoita. Sen sijaan suomalaiset yritykset ympäri maan turvautuvat amerikkalaisiin tytäryhtiöihin ja edustajapalveluihin, jotka vastaavat joukkorahoituskampanjoiden toteuttamisesta heidän puolestaan. Tämä on erittäin vaikea prosessi, johon liittyy monimutkaisia mekanismeja ja kykyä ymmärtää kansainvälistä lainsäädäntöä.

Nämä rajoittavat lait ovat este suomalaisille yrityksille menestyä ilman pääomaa ja päästä maailmanmarkkinoille. Pääoman puute ja maailmanmarkkinoiden ulkopuolelle jäänti vähentää suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Vanhanaikaisten lakien vuoksi työstään intohimoiset suomalaiset taiteilijat ja tekijät eivät saa jalansijaa yrityksilleen, sillä he eivät voi käyttää apunaan näitä korvaamattomia joukkorahoituskampanjoita ilman ulkopuolisten yritysten tai ihmisten apua.

Pyydän nöyrästi Teitä auttamaan, jotta Suomi voisi ottaa oikeudenmukaisen paikkansa tällä digitaalisen vallankumouksen tuomalla uudella aikakaudella. Auttakaa ystäviäni ja työtovereitani pelialalla saamaan se ansaitsemansa tuki ja kannustus ystäviltään ja kannattajiltaan joukkorahotuksen avulla.

Haluaisin myös kutsua Teidät juhlistamaan minun ja tiimimme kanssa tulevaa tietokonepeliämme, Challengers of Khaleaa, Dreamloop Games Oy:n tiloihin 31. lokakuuta 2015. Samalla juhlistamme onnistunutta navigointiamme läpi tämän vanhanaikaisen ja rajoittavan sokkelon, joka estää monia lupaavia suomalaisia yrityksiä aloittamasta joukkorahoitustkampanjoita. Haluaisin myös kutsua Teidät keskustelemaan tästä tärkeästä ongelmasta samaisena iltana. Tapahtuma ja lehdistötilaisuus järjestetään Uuden tehtaan yrityshautomossa, osoitteessa Väinö Linnan Aukio 15, 3krs, Tampere, klo 16.00 – 19.00.

Kiitos ajastanne ja harkinnastanne.

Parhain terveisin,

Steve Stewart

Co-Founder/CMO

Dreamloop Games Oy”

Lisää luettavaa