Suomalainen pelikulttuuriopas saa ”kakkososan” – huikea tietokirja saa jatkoa!

Eiköhän tämäkin ole pakkohankinta!

09.03.2020

Pelien Suomi on itsenäinen jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle Sinivalkoiselle pelikirjalle, suomalaisten digitaalisten pelien kronikalle.

Tulevassa teoksessaan toimittaja ja pelaaja Juho Kuorikoski käy läpi merkittävimpiä vuosina 2014–2020 julkaistuja suomalaispelejä ja käsittelee syvällisemmin myös laajempia pelialan ilmiöitä. Kirja ilmestyy alkuvuodesta 2021.

Sinivalkoinen pelikirja sai alkunsa joukkorahoituksen ja Mesenaatin avulla. Kirja kävi tiheällä kammalla läpi 30 vuotta kotimaista pelialaa ja kokosi massiivisen määrän tietämystä täkäläisten pelien historiasta. Nyt tätä kartoitustyötä on tarkoitus jatkaa.

Tuleva Pelien Suomi on Kuorikosken kuudes peliaiheinen kirja. Aikaisemmin hän on paaluttanut pelit taiteenlajiksi Pelitaiteen manifestissa (Gaudeamus, 2018) ja lisäksi tutkinut ansiokkaasti seikkailupelejä, X-COMia ja Commodore 64 -kotimikron vaiheita Suomessa.

Pelien Suomessa otetaan tarkempaan käsittelyyn kolmisenkymmentä parasta ja mielenkiintoisinta vuosina 2014–2020 julkaistua suomalaispeliä. Syyniin pääsevät muun muassa Legend of Grimrock 2Cities: SkylinesControlBrawl StarsBaba is You ja Druidstone

Kirjaa varten on haastateltu kymmeniä pelialan ammattilaisia ja asiantuntijoita, jotka avoimesti kertovat niin menestyksen resepteistä kuin epäonnistumisistakin. Sanaisen arkkunsa avaavat muiden muassa Ilari Kuittinen, Petri Järvilehto, Touko Tahkokallio ja Mariina Hallikainen.

Kirjan mesenaattisivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa