PlayStation 4 myynyt jo enemmän kuin maailman suosituin konsoli samassa ajassa

Sonyn konsoli peittoaa edeltäjänsä ennätyksiä.

Sony on raportoinut, että PlayStation 4:ää on myyty kiitettävät kolme miljoonaa konsolia edellisen kolmen kuukauden aikana. Tämä tarkoittaa, että uusinta Pleikkaria on myyty maailmanlaajuisesti jo 25,3 miljoonaa kappaletta.

PlayStation 4 julkaistiin 15. marraskuuta 2013, mikä tarkoittaa, että kunnioitettavan myyntilukeman kertymiseen kului vain vuosi ja seitsemän kuukautta. Kuten asiasta uutisoiva Games Radar huomauttaa, se on huomattavasti lyhyempi aika kuin kaikkien aikojen suosituimmalla pelikonsolilla PlayStation 2:lla.

Vuonna 2000 ilmestyneellä PlayStation 2:lla meni kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta ylittää 20 miljoonan myydyn kappaleen raja. Niinpä neljäs Pleikkari on myynyt kiistatta Sonyn menestyskonsolia nopeammin.

Vaikka PS4:n voittokulku näyttää varmalta, täytyy muistaa, että PlayStation 2:ta valmistettiin 12 vuotta ja se on myynyt maailmanlaajuisesti järkyttävät 155 miljoonaa kappaletta. Seuraajansa PlayStation 3 ei tähän mennessäkään ole yltänyt kuin 80 miljoonaan myytyyn konsoliin.

On siis liian varhaista sanoa, että PlayStation 4 todella uhkaisi PlayStation 2:n asemaa maailman myydyimpänä konsolina. Se voidaan kuitenkin sanoa, että uuden sukupolven konsoleista PS4:llä on siihen parhaat mahdollisuudet.

Lisää luettavaa